Головна Сьогодні

Як спекти горіховий тарт з чорницею і сливами

Рецепт ароматного фруктового пирога з горіхами

В цьому сливовому пирозі з чорницею і заварним кремом немає жодного грама муки. Його основа готується з меленого фундука. Так що десерт сміливо можуть їсти люди з непереносимістю глютену.

Перед подачею пиріг бажано добре охолодити – так він буде набагато смачніше, ніж в теплому вигляді.

Тарт з заварним кремом та фруктами

Тарт з чорницею і сливами
Тарт з чорницею і сливами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 405 ккал на 100 г

Складові:

  • 190 г меленого фундука
  • 3 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 ч. л. розпушувача
  • 150 мл молока
  • 150 г йогурту
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 200 г чорниці
  • 200 г слив
  • 2 яйця
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Для тіста змішайте мелені горіхи, 30 г цукру, мед, розпушувач, сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішайте до повної однорідності.
  2. Викладіть горіхове тісто рівним шаром у форму для тарта 30 на 10 см. Поставте в нагріту до 170 ° С духовку на 20 хвилин. Вийміть, остудіть.
  3. Для заливки змішайте 150 г цукру з яйцями, молоком, ванільним екстрактом і крохмалем в каструльці. Поставте на невеликий вогонь і варіть до загустіння приблизно 10 хвилин. Змішайте з йогуртом.
  4. Сливи наріжте шматочками і разом з чорницею викладіть на горіховий корж. Залийте кремом і випікайте ще 20 хвилин. Повністю остудіть пиріг перед подачею.

Корисна порада

Замість слив ви можете взяти абрикоси, а замість чорниці – малину.

Дивіться відео, як зробити сливове вино:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з безе. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сливового пирога в мультиварці .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти