Класичний вафельний торт роблять з додаванням вареного згущеного молока. Але звичний рецепт можна урізноманітнити, якщо додати до начинки шоколадно-медову карамель і дрібно порубані волоські горіхи.
Дивіться відео, як вибрати якісну згущенку:
Для початківців кулінарів цей рецепт десерту без випічки буде якраз до речі.
Вафельний торт з горіхами і шоколадною карамеллю
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 443 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Очищені волоські горіхи – 300 г
- Вершкове масло – 300 г
- Мед – 300 г
- Цукор – 300 г
- Вафельні коржі – 5-6 шт.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Волоські горіхи порубати на дрібні шматочки.
- Просіяти какао-порошок, щоб не було грудочок.
- У сотейник додати нарізане вершкове масло і цукор. Поставити на середній вогонь і розтопити, помішуючи ложкою.
- Влити мед і добре перемішати.
- Всипати просіяний какао-порошок і ще раз добре перемішати.
- В отриману шоколадну карамель додати горіхи і знову перемішати. Як тільки з'являться бульбашки, відразу ж зняти з вогню.
- Викласти на велику плоску тарілку перший вафельний корж і великою ложкою намазати на нього гарячу шоколадну карамель, розподіляючи по всій поверхні по самі вінця.
- Перший намазаний вафельний корж накрити зверху другим і злегка притиснути його руками. На нього теж викласти шоколадну карамель.Так само зробити з іншими коржами.
- Змастити боки торта залишками карамелі.
Корисні поради з приготування вафельного торта
- Для вафельного торта какао-порошок повинен бути темним, без додавання цукру.
- Якщо карамель застигла завчасно, сотейник можна знову поставити на слабкий вогонь, щоб маса стала плинною.
- Готовий вафельний торт можна подавати разом зі свіжими фруктами, ягодами або морозивом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучних вафель на кефірі. "Сьогодні" також писали, як приготувати бельгійські вафлі.