Головна Сьогодні

Як запекти шоколадний медовик зі сметанним кремом

Рецепт домашнього медовика з шоколадом і сметаною

Сметанний крем і медові коржі – класичне поєднання, знайоме з дитинства. Але медовий торт можна зробити смачнішим, якщо додати в тісто шоколад.

Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:

Бажано використовувати темний какао-порошок без цукру – так смак десерту буде насиченішим.

Шоколадний медовик: рецепт

Час приготування:

  • більше 3-х годин

калорійність:

  • 385 ккал на 100 г

Складові:

Для коржів:

  • 275 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 35 г какао-порошку
  • 75 мл меду
  • 100 г коричневого цукру
  • 2 яйця
  • Сік половини лимона
  • 0,5 ч.л. соди

Для сиропу:

  • 50 г води
  • 25 г коричневого цукру
  • 1 ч.л. коньяку

Для крему:

  • 500 г сметани 30%
  • 125 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Для коржів мед, цукор і вершкове масло нагріти, дочекатися, коли цукор майже розчиниться. Яйця збовтати віночком. Суміш зняти з вогню, додати яйця, добре розмішати.
  2. Додати соду, розмішати. Влити сік лимона і всипати борошно і какао. Швидко перемішати. На повільному вогні заварити тісто (це забере 3-4 хвилини). Викласти в миску, присипану борошном, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник до охолодження.
  3. Як тільки тісто охолоне до кімнатної температури, вийняти його, розділити на шість частин, розкатати до товщини 2-3 мм прямо пергаменті. Вирізати коло за формою діаметром 20 см, наколоти виделкою. Випікати разом з обрізками при 180 ºС 4-5 хвилин. Так вчинити з усіма коржами.
  4. Змішати всі інгредієнти для сиропу, довести до кипіння і розчинення цукру.
  5. Коли коржі охолонуть, приготувати крем. Холодну сметану збити з цукровою пудрою. Відкласти відразу 3-4 ст.л. крему для верху і прибрати в холодильник.
  6. Зібрати торт в кільці або в формі. На дно покласти корж, просочити за допомогою пензлика, викласти крем. Повторити шари. Зверху повинен виявитися корж. Змащувати його не треба. Коржі трохи придавити рукою і відправити в холодильник на 3-4 години.
  7. Зняти форму або кільце. Обмазати боки і верх кремом. Обрізки подрібнити качалкою і обсипати верх і боки. Надіслати просочуватися в холодильник на ніч.

Корисна порада

Для крему можна використовувати 250 мл вершків жирністю 33-35% і 250 мл сметани жирністю 20%. А якщо у вас немає сметани достатньої жирності, додайте в крем пакетик згущувача для вершків.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати медовик з шоколадом . "Сьогодні" також ділилися рецептом медовика з халвою .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти