Вишневий соус може бути як десертним, так і доповнювати м'ясні страв або страви з птиці. Він має яскравий і насичений смак, здатним перевтілити смак будь-якої їжі.
Ми рекомендуємо зварити вишневий соус з імбиром і цибулею і подати його до смаженої свинини. Для соусу з однаковим успіхом можна використовувати свіжі або заморожені ягоди.
Свинина з ягідним соусом
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 179 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г свинини (вирізка або карбонад)
- 1 яєчний білок
- 4-5 ст. л. борошна
- 150 г вишень
- 100 мл червоного сухого вина
- 3/4 ч. л. меленого імбиру
- 2 цибулини-шалот
- 2 ч. л. цукру
- Сіль і чорний перець
Спосіб приготування:
- М'ясо злегка відбити, посолити і поперчити.
- Яєчний білок збовтати виделкою. Вмочити м'ясо в білок, потім добре обваляти з обох сторін в борошні.
- Розігріти в сковороді трохи олії і обсмажити м'ясо з обох сторін до готовності. Викласти зі сковороди, накрити фольгою, щоб зберегти тепло.
- Цибулю дрібно нарізати, з вишень при необхідності видалити кісточки.
- У сковороду капнути ще трохи олії, обсмажити цибулю протягом хвилини. Влити вино і дати алкоголю випаруватися.
- Додати вишні, цукор, імбир, пермешать і готувати на слабкому вогні, зрідка помішуючи, до загусання. Приправити чорним перцем.
Як подавати свинину
Подавайте м'ясо разом з вишнево-імбирним соусом і запеченою в духовці картоплею .
Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити класичну буженину зі свинячої шиї .