Як приготувати ніжну печінкову запіканку з овочами
Рецепт апетитної закуски з курячої печінки
Ця запіканка зовсім не схожа на класичний печінковий торт. Вона готується в духовці з додаванням тушкованих овочів, білого вина, манної крупи і сметани. У підсумку виходить чудова холодна закуска, здатна здивувати навіть найбільш вимогливих гурманів.
Читайте також:
Як зробити триколірний террін з курячого філеЩоб домогтися більшої м'якості і прибрати специфічний запах, печінку радять попередньо вимочити в холодному молоці. Обов'язково видаліть прожилки і плівки, інакше вони будуть потрапляти в готовій страві.
Запіканка з печінки з овочами
[IMAGE id= 2352304 ; title= ;]
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 152 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 600 г курячої печінки
- За 150 г ріпчастої цибулі, кабачків і печериць
- 200 г солодкого перцю
- 100 г біле вино
- 80 г манки
- 200 г жирної сметани
- 4 яйця
- 40 г вершкового масла
- Сіль перець
- Сушений часник
- Сушений чебрець
Спосіб приготування:
- Наріжте кубиком цибулю, кабачок, солодкий перець і гриби.
- Тушкуйте на вершковому маслі 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Після приправте сіллю і спеціями. Додайте вино і тушкуйте, поки не випарується рідина.
- Пропустіть печінку через м'ясорубку, використовуючи дрібну сітку.
- З'єднайте обсмажені овочі з грибами, подрібнену печінку, сметану, манку, яйця, сіль, перець і добре перемішайте.
- Дно рознімної форми застеліть пергаментом, вилийте печінкове тісто і запікайте при температурі 180 ° С 50 хвилин.
- Потім дайте запіканці повністю охолонути.
Як подавати запіканку
Подавайте запіканку з курячої печінки разом з овочевим салатом, улюбленими соусами і гарніром: відвареним рисом, гречкою, булгуром або кускус.
Дивіться відео, як приготувати печінковий паштет з коньяком:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати печінковий торт з курячої печінки. "Сьогодні" також ділилися рецептом пиріжків з печінкою і горошком .
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше