Існує маса рецептів яблучного пирога, і найпопулярніший – це шарлотка. Ми радимо відійти від класики і спекти незвичайний пиріг з яблуками і кокосовою стружкою. Він виходить дуже смачним, пишним і ароматним.
Кращим сортом яблук для випічки вважається Антонівка. Ці великі світло-зелені яблука мають сильний аромат, кислий смак і щільну м'якоть. На жаль, Антонівку можна купити далеко не скрізь, але для яблучного пирога підійдуть і інші сорти яблук, наприклад Симиренка, Гренні Сміт або Голден.
Яблучно-кокосовий пиріг
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 252 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 чашка + 2 ст. л. борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. соди
- 1/4 ч. л. меленої кориці
- Дрібка солі
- 3 яблука
- 2 яйця кімнатної температури
- 1/2 чашки + 2 ч. л. цукру
- 1/2 чашки натурального йогурту
- 6 ст. л. рослинної олії без запаху
- 1 ст. л. темного рому
- 2 ч. л. ванільного екстракту
- 1 чашка кокосової стружки
Для глазурі:
- 1/2 чашки яблучного желе
Дивіться відео, як спекти солодкий яблучний хліб:
Спосіб приготування:
- Яблука очистити від шкірки і насіння. Два яблука нарізати маленькими кубиками, третє – скибочками.
- Змішати борошно з розпушувачем, сіллю, содою і корицею, добре перемішати.
- У великій мисці збивати яйця з 1/2 чашки цукру близько хвилини. Додати йогурт, масло, ром і ваніль, збивати ще хвилину. Послідовно вмішати муку, кокос і нарізані кубиками яблука. Все добре перемішати.
- Змастити маслом форму діаметром 22 см, викласти в неї тісто. Розрівняти поверхню, розкласти на ній скибочки яблук. Посипати цукром, що залишився (2 ч. л.). Поставити форму на деко, застелене папером для випічки.
- Випікати при 180 ºС протягом 45-50 хвилин.
- Охолодити 20 хвилин в формі. Приготувати глазур – підігріти желе з декількома краплями води. Вийняти пиріг з форми, пензликом змастити його глазур'ю.
Яка ємність чашки в рецепті
Використовуйте чашку об'ємом 240 мл.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .