Сметанник – пиріг чи торт , до складу якого входить сметана, тому рецепти цього десерту відрізняються великою різноманітністю.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:
Сьогодні ми розповімо, як приготувати торт сметанник з кремом з вареного згущеного молока і шоколадною помадкою.
Сметанник: рецепт з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
Для тесту:
- 1/2 кг густої сметани
- 3 1/2 ст борошна
- 2 склянки саxара
- 3/4 ч.л. соди
Для крему:
- 1 банка вареного згущеного молока
- 250 мл вершків 32-38%
- 600 г сметани
Для помадки:
- 2 ст. л. какао
- 3/4 склянки саxара
- 2 ст. л. молока
- 100 г масла
- Волоські горіхи – для прикраси
Спосіб приготування:
- Замісити тісто і розділити його на дві частини. В одну додати какао.
- Потім розділити кожну частину тесту навпіл, розкачати коржі діаметром близько 28 см.
- Коржі перед випічкою гарно наколоти виделкою і випікати в розігрітій до 180 ºС духовці протягом 8-10 хвилин.
- Для крему збити вершки. Додати згущене молоко і перемішати міксером на невеликій швидкості. Додати сметану і перемішати віночком або ложкою.
- Для помадки в каструлю покласти какао, саxар і молоко. Варити на маленькому вогні, поки маса не стане однорідною. Додати масло і розмішати.
- Зібрати три коржа, добре промащуючи иx кремом. Останній корж залити ще теплою помадкою. Дати охолонути і засипати горіхами.
- Поставити сметанник в холодильник на ніч.
Як правильно збити вершки
Щоб збити вершки в домашніх умовах, потрібно віночком або міксером збити молочний продукт жирністю не менше 33-35% до збільшення обсягу приблизно в два рази.
Якщо продовжити збивання і перебити вершки з цукром, то в результаті приготування вийде солодке домашнє вершкове масло. При збиванні вершкової маси дуже важливо вчасно зупинитися.
Також пам'ятайте, що вершки повинні бути дуже холодними. Є сенс заздалегідь охолодити вінчик і посуд для збивання.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирний пиріг з полуницею . "Сегодня" також ділилися рецептом простого чізкейка з сиру .