Для класичного чізкейку використовується вершковий сир, але не менш смачний десерт можна приготувати з ванільних сирків.
Дивіться відео, як вибрати смачні сирки в глазурі:
А щоб начинка вийшла солодкою і ароматною, вибирайте мускатний гарбуз.
Швидкий гарбузовий чізкейк з желатином
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 323 ккал на 100 г
Складові:
- 720 г пюре з гарбуза
- 300 г мигдального печива
- 100 г вершкового масла
- 100 мл молока
- 300 г солодких сирків
- 250 мл вершків 30%
- 20 г желатину
- 2 ст. л. меду
- 1 ст. л. цукрової пудри
Спосіб приготування:
- З'єднайте гарбузове пюре з сирками кімнатної температури, додайте мед і все змішайте міксером на низькій швидкості.
- У невеликій каструльці желатин залийте молоком. Коли він набрякне, нагрійте суміш до повного розчинення желатину, але не кип'ятіть. Дайте охолонути до кімнатної температури.
- Охолоджені вершки збийте міксером з цукровою пудрою.
- З'єднайте гарбузово-сиркову масу з желатином і акуратно додайте збиті вершки.
- Мигдальне печиво розкришити в блендері і перемішайте з вершковим маслом і медом.
- У форму викладіть основу – корж з печива, зверху – начинку. Приберіть в холодильник на 6-8 годин.
Як зробити гарбузове пюре
- Очистіть гарбуз від шкірки, волокон і насіння, наріжте його великими шматками. Загорніть у фольгу і поставте на металевий лист.
- Поставте в розігріту до 200 °С духовку і запікайте до м'якості, близько 30 хвилин. Готовий гарбуз повинен легко протикатися виделкою.
- Остудіть гарбуз і подрібніть його за допомогою блендера в однорідне пюре. Перекладіть в стерилізовані банки або заморозьте в пластиковому контейнері.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гарбузовий чізкейк в мультиварці .