
Рис із замороженими овочами в мультиварці можна подавати як основну страву або як гарнір до м'яса, птиці або риби. Для цього рецепта найкраще підійде довгозерний рис – він не злипається, не розварюється і виходить розсипчастим.
Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:


Рис із замороженими овочами в мультиварці
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 112 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 склянки рису
- Рослинна олія
- По 1/2 ч.л. чорної гірчиці, куркуми, кумина
- 250-300 г заморожених овочів (стручкової квасолі, зеленого горошку, перцю)
- 1 помідор
- 1 маленька морква
- 3 склянки води
- 1,5 ч.л. крупної солі або за смаком
Спосіб приготування:
- Рис промити кілька разів і добре злити воду.
- Включити мультиварку в режим "Смаження". Налити в чашу мультиварки трохи олії. Покласти спеції.
- Додати натерту моркву і заморожені овочі. Закрити кришку мультиварки і обсмажувати овочі протягом 10 хвилин (під час обсмажування один-два рази перемішати).
- Додати нарізаний помідор і промитий рис. Перемішати.
- Обсмажувати ще п'ять хвилин. Налити гарячу воду і посолити.
- Закрити кришку, включити режим "Рис" і готувати до звукового сигналу.
На замітку
Щоб відміряти інгредієнти, використовуйте стакан для мультиварки ємністю 160 мл.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плов зі свинини в мультиварці . "Сьогодні" також розповідали, як варити рис для суші .