Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як приготувати лечо на зиму: ТОП-5 рецептів

До складу лечо обов'язково входить солодкий перець

Лечо – це популярна страва угорської кухні, схожа на французький рататуй. Її основа – солодкий перець.

Лечо часто заготовляють на зиму. Для цього нарізані овочі тушкують, потім заправляють спеціями і оцтом, після чого закривають в банки.

Домашнє лечо можна додавати в супи, а також подавати з картоплею, рисом, макаронами або просто зі свіжим хлібом.

Лечо з перцю на зиму з помідорами і часником

Лечо з перця з помідорами і часником
Лечо з перця з помідорами і часником / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 3 кг помідорів
  • 10 шт. червоного болгарського перцю
  • 1 склянка цукру
  • 1.2 ст. л. солі
  • 7-8 зубчиків часнику
  • 1 ч. л. суміші мелених перців

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Помідори і перець помити, обрізати плодоніжки у помідорів і видалити насіннєві коробки у перців. Часник очистити і дрібно нарізати.
  2. Половину помідорів дрібно нарізати. Перець нарізати довільно.
  3. Підготовлені інгредієнти помістити в каструлю. Варити 10 хвилин. Після чого додати решту помідори, крупно нарізати.
  4. Додати сіль, цукор і мелений перець. Варити ще 30 хвилин.
  5. Готове гаряче лечо розлити по стерилізованим банкам і закатати. Банки перевернути і залишити до повного охолодження. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 7 банок по 0,5 л.

Дивіться відео, як приготувати повидло з помідорів:

Рецепт лечо з перцю

Італійська закуска пепероната
Італійська закуска пепероната / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 3 кг помідорів
  • 1,5 склянки цукру
  • 1 стакан рослинної олії
  • 8-10 горошин чорного перцю
  • 2 ст.л. солі
  • 3 лаврові листки
  • 2 столові ложки оцту 9%
  • 3 кг солодкого перцю

Спосіб приготування:

  1. Помідори помити і пропустити через м'ясорубку.
  2. Додати цукор, рослинну олію, чорний перець, сіль, лавровий лист і оцет. Довести до кипіння і варити 30 хвилин, потім додати попередньо нарізаний перець. Кип'ятити ще 5-10 хвилин.
  3. Простерилізувати банки і кришки.
  4. Налити в банки лечо, закатати, перевернути і укутати до повного охолодження.

Порада: Зберігати лечо можна без холодильника всю зиму. Лечо буде готове до вживання вже на наступну добу.

Як приготувати лечо з морквою

Чуйні Діви – це завжди смачне лечо або болгарський перець
Чуйні Діви – це завжди смачне лечо або болгарський перець / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 2 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг моркви
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. оцтової есенції
  • 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 1 стакан води

Спосіб приготування:

  1. Простерилізувати банки і металеві кришки.
  2. Помідори помити, видалити плодоніжки, порізати на шматки і пропустити через м'ясорубку.
  3. Додати сіль, цукор і олію. Поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 40 хвилин.
  4. Моркву і болгарський перець помити. Моркву почистити, у болгарського перцю видалити насіння і плодоніжки. Моркву нарізати довгою соломкою, а перці – досить крупно, але так, щоб зручно було їсти.
  5. Додати овочі в томатний сік, довести до кипіння і варити 20 хвилин. Після цього в лечо необхідно додати оцтову есенцію і добре перемішати.
  6. Розлити лечо по підготовленим банкам і відразу ж закатати. Перевернути, укутати і дати повністю охолонути. Зберігатися лечо може навіть при кімнатній температурі, але обов'язково без доступу прямих сонячних променів.

Рецепт лечо по-болгарськи

болгарське лечо
болгарське лечо / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг томатного пюре
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі

Спосіб приготування:

  1. Різнобарвний перець помити, очистити від плодоніжок і насіння. Нарізати уздовж на широкі смужки або на квадратики.
  2. Пюре зі свіжих помідорів (пропущених через м'ясорубку або подрібнених в блендері) уварити в 2-3 рази.
  3. Додати сіль, цукор, нарізаний перець і варити 20-30 хвилин, помішуючи.
  4. Закатати лечо в стерилізовані банки.

Лечо на зиму гостре

Рецепт лечо на зиму
Рецепт лечо на зиму / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 3 кг помідорів
  • 3 кг болгарського перцю
  • 1-2 стручки пекучого червоного перцю
  • 4 ст.л. крупної солі
  • 1,5 склянки цукру
  • 60-80 мл яблучного оцту 6%
  • 2 лаврові листки
  • 6-8 шт. перцю горошком
  • 200 мл рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Помідори пропустити через м'ясорубку, кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин.
  2. Потім додати сіль, цукор, рослинну олію і нарізані перці. Варити на повільному вогні 20 хвилин.
  3. Після цього додати перець горошком, лавровий лист, оцет і кип'ятити ще близько 5 хвилин. Розкласти в стерилізовані банки і закатати.
  4. На останньому етапі закриті банки поставити догори дном, накрити рушником і залишити до повного охолодження.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами кетчупу на зиму . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як легко почистити молоду картоплю .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти