Головна Сьогодні

Як приготувати солодкий кускус з горіхами і сухофруктами

Робимо масфуф – північноафриканську солодку страву з крупи кускус

Солодкий кускус (масфуф) – чудове блюдо східної кухні, яке складається з кускусу, сухофруктів, горіхів і меду. Його найчастіше готують на релігійні і сімейні свята, подаючи з кислим молоком. Але з таким же успіхом можна з'їсти кускус на сніданок або використати як гарнір до запеченого м'яса.

Дивіться відео, як приготувати пісні булочки з родзинками:

Кускус з горіхами і сухофруктами

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 406 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 200 г кускусу
  • 50 г чорносливу або фініків
  • Жменя родзинок
  • Суміш горіхів
  • Мед
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • свіжа м'ята

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте кускус, запарити крупу окропом і посолити. Накрийте миску і залиште на 5 хвилин.
  2. На оливковій олії обсмажте родзинки і чорнослив. Коли родзинки трохи надуется, додайте горіхи, прогрійте 1 хвилину і висипте в сковороду готовий кускус. Перемішайте і перекладіть на блюдо.
  3. Полийте кускус медом і прикрасьте гілочкою свіжої м'яти.

Як вибрати кускус

Ви можете зустріти кускус різних розмірів. Великий кускус називають "ізраїльським" або "перловим". Він трохи в'язкий і має горіховий аромат. Через свого розміру ізраїльський кускус готується трохи довше, ніж дрібні сорти.

Кускус меншого розміру називають "лівійським або" ліванським ". Цю крупу можна приготувати за лічені хвилини через її невеликого розміру.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ліниві голубці з кускусом . "Сьогодні" також ділилися рецептом помідорів з кускусом і м'ятою .

Всі подробиці в спецтемі Різдвяний піст 2019/2020

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти