Головна Сьогодні

Як зробити вітражне печиво на ялинку: покроковий рецепт

Рецепт незвичайного печива з карамеллю

Незвичайне печиво з прозорими карамелевими вставками прикрасить будь-яку ялинку. Обов'язково спечіть таке, і ви отримаєте і печиво до Нового року, і нові ялинкові іграшки.

Дивиться відео, як оригінально прикрасити ялинку:

Карамельки бажано вибирати прозорі, але без начинки і різних кольорів.

Вітражне печиво на ялинку

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 175-185 г борошна
  • 65 г масла або рослинно-вершкової суміші
  • 60 г цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • Різнобарвні карамельні цукерки

Спосіб приготування:

  1. Просійте в миску борошно, додайте яєчний білок, лимонний сік, цукор і масло. Розітріть руками і замісіть тісто. Скачайте в кулю, загорніть в харчову плівку і покладіть до холодильника на 15-30 хвилин.
  2. Підготовлене тісто розкачайте, виріжте формами печиво і акуратно перекладіть на деко, застелене пергаментним папером.
  3. За допомогою коктейльної трубочки виріжте отвори, щоб готове печиво можна було повісити на ялинку. Ковпачком від фломастера або кришкою від пляшки виріжте отвори на самому печиві.
  4. Поставте деко з печивом в духовку, розігріту до 180 °С, на 4-5 хвилин.
  5. Дістаньте печиво з духовки і змастіть жовтком, змішаним з водою. В отвори насипте подрібнену різнокольорову карамель і знову поставте в духовку. Коли карамель розплавиться, а печиво набуде золотистого кольору, дістаньте з духовки і дайте охолонути, щоб карамель добре застигла.
  6. Акуратно зніміть з пергаменту і протягніть стрічки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадне печиво з тріщинами від Юлії Висоцької. "Сьогодні" також ділилися рецептом печива з яблуками і корицею.

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти