Не знаєте, як приготувати ватрушки з сиром? Ми пропонуємо рецепт солодких дріжджових ватрушок з начинкою з сиру, родзинок, ванілі і лимонної цедри. Вони виходять дуже смачними, м'якими і ароматними. Рецепт розрахований на досить велику кількість ватрушок, тому ви можете сміливо зменшити кількість інгредієнтів вдвічі.
Дивіться відео, як вибрати сир для приготування ватрушок:
Ватрушки з сиром та родзинками
Інгредієнти:
Для дріжджового тіста:
- 1-1,2 кг. пшеничного борошна
- Молоко – 500 г
- 6 яєчних жовтків
- 200 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 пакетик сухих дріжджів (11 г)
- Цедра одного лимона
- Дрібка солі
Для начинки:
- 600 г м'якого сиру
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- Цедра лимона – за смаком
- Ізюм – за смаком
Рецепт приготування:
- Приготувати опару для тіста. Розігріти у великій каструлі 500 мл молока до 40 С, додати упаковку дріжджів, 200-300 г борошна, 1/4 склянки цукру, сіль. Добре перемішати. Опара повинна бути консистенції тіста для оладок. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 30-40 хвилин.
- Розтерти жовтки з цукром, додати вершкове масло і натерти цедру одного лимона. Ретельно перемішати в однорідну масу.
- Додати яєчну масу до опари, порціями всипати борошно. Місити, поки тісто не стане відставати від рук.
- Перекласти тісто на посипану борошном робочу поверхню. Місити близько 10 хвилин, поки воно не стане еластичним.
- Готове тісто перекласти до каструлі, посипати борошном, накрити каструлю рушником і поставити в тепле місце на 2 години.
- Приблизно через годину тісто потрібно обім’яти. Знову злегка посипати борошном, накрити рушником і поставити в тепло. Ще раз обім’яти і залишити в каструлі, накривши рушником.
- Змішати всі інгредієнти для начинки в мисці до однорідності. Якщо ви використовуєте родзинки, їх потрібно буде попередньо замочити в теплій воді і обсушити.
- Відірвати шматочок тіста середньої величини, скачати його в кульку, а потім сформувати корж. Зробити в центрі заглиблення за допомогою дна склянки.
- Наповнити заглиблення сирною масою. Викласти ватрушки на деко з папером для випічки, змастити збитим жовтком.
- Поставити деко з ватрушками до попередньо розігрітої до 180-190 градусів духовки на 20-25 хвилин. За цей час вони повинні підрум'янитися.
- Перекласти готові ватрушки на блюдо і остудити.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з родзинками і сиром. "Сьогодні" також писали, як приготувати пиріг з сиром і полуницею.
Читайте також: