Страви з яєць на сніданок – прекрасний початок дня. Курячі яйця містять комплекс вітамінів групи B, важливих для здоров'я шкіри, нігтів, волосся та нервової системи. Завдяки амінокислотам і білку цей продукт допомагає уповільнювати процес старіння. А ще вживання яєць сприяє зникненню пігментних плям.
Якщо ви не знаєте, як оригінально приготувати яйця на сніданок, зверніть увагу на наші рецепти. Ви обов'язково знайдете варіант на свій смак.
Сендвіч "Крок-мадам"
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 6 скибочок тостового хліба
- 6 шматочків карбонаду за розміром хліба
- 80-100 г сиру грюйер
- 20 г дижонской гірчиці
- Вершкове масло – за бажанням
- 3 яйця
Для соусу бешамель:
- 1-2 ст.л. борошна
- 30 г вершкового масла
- 300 мл молока
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
Дивіться відео, як зробити незвичний омлет:
Спосіб приготування:
- Сир натерти, свинину нарізати.
- Для соусу бешамель в ковшике розтопити вершкове масло. Додати борошно і перемішати до утворення грудок (близько однієї хвилини). Додати частинами молоко. Коли суміш загусне, додати ще – і так далі. Коли вийде суміш, схожа за консистенцією на манну кашу, прибрати з вогню, додати сіль, мускатний горіх і 20-30 г сиру.
- Накрити кришкою, щоб не утворювалася плівка.
- Хліб для тостів змастити маслом з одного боку і відправити в духовку на п'ять хвилин при 200 °C, щоб підсмажився.
- Підсмажений хліб змастити гірчицею, покласти зверху свинину, насипати сир, накрити другим шматком хліба і полити соусом.
- Поставити в духовку ще на 5-10 хвилин при 200 ° C.
- Обсмажити яйця до готовності.
- Дістати сендвічі, покласти на них зверху по яйцю.
Яєчня з лососем і авокадо
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 1 ст.л. олії
- 2 свіжих яйця
- 2 тонких скибочки слабосоленого або копченого лосося
- Невеликий пучок руколи
- 1/4 авокадо, нарізаного кубиками
- Трохи свіжовичавленого лимонного соку
- Сіль, мелений перець
Спосіб приготування:
- Обсмажте яйця на рослинній олії, посоліть і поперчіть.
- Перемішайте кубики авокадо з руколою, викладіть на тарілку разом з скибочками лосося. Збризніть все лимонним соком і посипте щіпкою перцю.
- Як тільки яйця повністю приготуються, перекладіть їх на тарілку і відразу ж подавайте.
Рулет з омлету з беконом, сиром і зеленню
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 велике яйце
- 2 ст.л. нарізаного кропу
- 2 ст.л. молока
- 2 скибочки бекону
- 2 ст.л. вершкового сиру або м'якого сиру
- 1/2 пучка шпинату
Спосіб приготування:
- Шпинат припустіть на сковороді, поки він не стане м'яким, відкладіть на тарілку.
- Бекон обсмажте на антипригарной сковороді без масла, перекладіть на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
- Збийте яйце з молоком і посмажте тонкий омлет на тій же сковороді, де смажився бекон.
- Перекладіть готовий омлет на лист пергаменту. Зверху викладіть вершковий сир, скибочки бекону, шпинат. Поверніть у вигляді рулету і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паровий омлет . "Сьогодні" також писали, як зробити яблучні грінки з корицею.