Сушена спаржа не має ніякого стосунку до тієї звичної спаржі, яку ми знаємо, – зеленого щільного стебла, з якого готують страви навесні. Це пінка, яка була знята із соєвого молока. Китайська назва такого продукту – фучжу.
Сушена спаржа готується досить легко: спочатку вимочується у воді (мінімум шість годин). Потім її витягують, добре відтискають від зайвої вологи, а потім маринують від одного до двох днів.
Спаржа має властивість набувати аромату і смаку рідини, в якій її замочують. Особливо добре маринувати продукт з різними спеціями і прянощами.
Маринована сушена спаржа з морквою
Найпростіший спосіб приготувати смачну спаржу – це поєднати вимочування і маринування. Спочатку розламайте фучжу на маленькі шматочки, якщо вона дуже довга. Потім помістіть фучжу в каструлю і залийте гарячою водою.
На 50 г соєвої спаржі знадобиться 1 ст. води. У гарячій воді спаржа розмокає швидше, ніж у холодній.
Додайте в каструлю 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложку 6-9% столового оцту, 0,5 ч. ложки солі. Замочуйте продукт як мінімум 3 години. Дуже добре, якщо у вас є можливість потримати спаржу у воді протягом 8-10 годин. Завдяки тривалому замочуванню спаржа отримає більш гострий і пікантний смак.
Поки спаржа набухає у воді, можна приготувати моркву по-корейськи.
Для салату вам знадобиться 5 середніх морквин, 1 ст. ложка солі без гірки, 5 ст. ложок рослинної олії, 2 ст. ложки кунжуту. За допомогою спеціального інструменту наріжте моркву. У вас має вийти довга соломка. Посоліть моркву і на час відставте.
Тепер потрібно приготувати яннем. Так називається корейська аджика.
Треба: 2 ст. л. меленого червоного перцю, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. теплої кип'яченої води, 2-3 зубчики часнику.
У мисці змішайте перець, сіль і цукор. Налийте воду і перемішайте всі компоненти. Подрібніть часник і додайте в суміш. Якщо в моркви з'явився сік, злийте його.
Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:
Змішайте 1 ст. ложку 6% оцту і 0,5 ч. ложки яннема. Заправте цією сумішшю салат. Якщо любите гострі страви, кладіть яннема більше.
Розігрійте пательню з олією і підсмажте на ній кунжут до злегка золотистого відтінку. Потім викладіть кунжут разом з олією в моркву. Тримайте салат з моркви в холодильнику від 2 годин до доби.
Коли спаржа буде готова, злийте розсіл, поріжте фучжу на шматочки і додайте в корейську моркву. Салат готовий!
Соєва спаржа з грибами
Складові:
- 500 г розмоченої фучжу
- 4 ст. л. томатної пасти
- 250 г маринованих або свіжих грибів
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 0,5 ч. л. оцту
- 1 пучок зелені
- 50 г рослинної олії для обсмажування
Спосіб приготування:
- Наріжте цибулю кільцями, а часник дрібно покришіть. Обсмажте цибулю і часник у вершковому маслі під закритою кришкою.
- Коли вони стануть золотистого кольору, додайте томатну пасту, гриби і соєву спаржу. Смажте страву ще 20 хвилин.
- В кінці приготування посипте всі компоненти дрібно посіченою зеленню.
- За іншою версією, спаржу слід додавати у вже готову грибну страву.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із замороженої спаржевої квасолі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами страв зі шпинату.