Головна Сьогодні

Що приготувати із стручкової квасолі: чотири простих рецепти

Дізнайтеся, які страви можна приготувати з спаржевої квасолі

Стручкова квасоля – дуже корисний продукт. Вона містить вітаміни А, С, Е. У продажу найчастіше її можна знайти в замороженому вигляді. Заморожена стручкова квасоля майже повністю зберігає властивості свіжої.

З замороженої стручкової квасолі можна приготувати гарнір, салат, суп, гарнір.

Гарнір з замороженої стручкової квасолі

З стручкової квасолі можна готувати гарніри, салати і супи
З стручкової квасолі можна готувати гарніри, салати і супи
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 700 г замороженої квасолі
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • 50 г вершкового масла
  • Перець, сіль, зелень петрушки

Спосіб приготування:

  1. Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння. Покладіть сіль, заморожену стручкову квасолю. Готувати її потрібно не довше 8 хвилин з моменту закипання.
  2. Відкиньте квасолю на друшляк. Потім налийте в каструльку холодну воду і помістіть в неї друшляк зі стручками на кілька хвилин.
  3. В результаті квасоля відновить структуру і колір. Перед подачею на стіл підігрійте стручки на сковорідці, щоб випарувалася рідина.
  4. Потім покладіть вершкове масло, лимонний сік, зелень, перець.

Дивіться відео, як правильно вибрати заморожені овочі:

Швидкий салат із стручкової квасолі

Салат зі стручкової квасолі
Салат зі стручкової квасолі
Фото: freepik.com

У салаті цей продукт поєднується із зеленим горошком, помідорами, кукурудзою, луком, брокколі, грибами, рибою, м'ясом.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 150-200 г замороженої стручкової квасолі
  • 2 свіжі огірки середнього розміру
  • 3 яйця
  • Оливкова олія
  • Перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду, злегка її підсоліть, опустіть стручки замороженої квасолі і варіть її не довше 5 хвилин. Щоб квасоля зберегла яскравий колір, промийте її після варіння холодною водою, помістивши в друшляк.
  2. Потім дайте стекти зайвій воді. Наріжте огірки тонкою соломкою (товщиною в 5-7 мм). Відваріть круто яйця, охолодіть їх.
  3. Розріжте кожне яйце навпіл, а потім кожну половинку – на скибочки. З'єднайте всі інгредієнти, поперчіть і посоліть.
  4. Збризніть салат лимонним соком і заправте оливковою олією.

Суп із замороженої квасолі

Овочевий суп
Овочевий суп
Фото: Depositphotos

Суп із замороженою стручковою квасолею готують на м'ясному бульйоні з додаванням інших овочів.

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 150 г замороженої стручкової квасолі
  • 1 куряче стегенце
  • 150 г цвітної капусти (свіжої або замороженої)
  • 100 г замороженого зеленого горошку
  • 2-3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • Перець, сіль, лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Покладіть куряче стегенце в каструлю, додайте 1 цілу очищену цибулину і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту, доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь, видаліть піну і варіть бульйон 40 хвилин.
  2. Підготуйте овочі: очистіть і наріжте кубиками моркву і картоплю. Як тільки стегенце звариться, викладіть його на тарілку.
  3. Покладіть в каструлю овочі: моркву, картоплю, зелений горошок, цвітну капусту. Доведіть бульйон до кипіння і варіть 15 хвилин.
  4. Відокремте куряче м'ясо від кісток, подрібніть і покладіть в суп разом із замороженою квасолею. Додайте сіль, перець, кілька листочків лавру.
  5. Доведіть до кипіння, поваріть 2 хвилини, зніміть з вогню, залиште настоятися протягом 10 хвилин.

Стручкова квасоля з фаршем

Зелена квасоля з фаршем
Зелена квасоля з фаршем
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 400 г свинини або курячої грудки
  • 400 г квасолі
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • Перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Прокрутіть м'ясо через м'ясорубку. Нагрійте сковорідку, налийте в неї олію, покладіть фарш і смажте його протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  2. Додайте заморожену стручкову квасолю, перемішайте, покладіть томатну пасту, сіль, перець і трохи окропу.
  3. Рідина не повинна повністю покривати фарш. Накрийте страву кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити вегетаріанське рагу з баклажанів і білої квасолі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: domashniy.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти