Стручкова квасоля – дуже корисний продукт. Вона містить вітаміни А, С, Е. У продажу найчастіше її можна знайти в замороженому вигляді. Заморожена стручкова квасоля майже повністю зберігає властивості свіжої.
З замороженої стручкової квасолі можна приготувати гарнір, салат, суп, гарнір.
Гарнір з замороженої стручкової квасолі
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 700 г замороженої квасолі
- 1 ч. ложка лимонного соку
- 50 г вершкового масла
- Перець, сіль, зелень петрушки
Спосіб приготування:
- Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння. Покладіть сіль, заморожену стручкову квасолю. Готувати її потрібно не довше 8 хвилин з моменту закипання.
- Відкиньте квасолю на друшляк. Потім налийте в каструльку холодну воду і помістіть в неї друшляк зі стручками на кілька хвилин.
- В результаті квасоля відновить структуру і колір. Перед подачею на стіл підігрійте стручки на сковорідці, щоб випарувалася рідина.
- Потім покладіть вершкове масло, лимонний сік, зелень, перець.
Дивіться відео, як правильно вибрати заморожені овочі:
Швидкий салат із стручкової квасолі
У салаті цей продукт поєднується із зеленим горошком, помідорами, кукурудзою, луком, брокколі, грибами, рибою, м'ясом.
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 150-200 г замороженої стручкової квасолі
- 2 свіжі огірки середнього розміру
- 3 яйця
- Оливкова олія
- Перець, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Закип'ятіть воду, злегка її підсоліть, опустіть стручки замороженої квасолі і варіть її не довше 5 хвилин. Щоб квасоля зберегла яскравий колір, промийте її після варіння холодною водою, помістивши в друшляк.
- Потім дайте стекти зайвій воді. Наріжте огірки тонкою соломкою (товщиною в 5-7 мм). Відваріть круто яйця, охолодіть їх.
- Розріжте кожне яйце навпіл, а потім кожну половинку – на скибочки. З'єднайте всі інгредієнти, поперчіть і посоліть.
- Збризніть салат лимонним соком і заправте оливковою олією.
Суп із замороженої квасолі
Суп із замороженою стручковою квасолею готують на м'ясному бульйоні з додаванням інших овочів.
Час приготування:
- 1,5 години
Складові:
- 150 г замороженої стручкової квасолі
- 1 куряче стегенце
- 150 г цвітної капусти (свіжої або замороженої)
- 100 г замороженого зеленого горошку
- 2-3 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морквина
- Перець, сіль, лавровий лист – за смаком
Спосіб приготування:
- Покладіть куряче стегенце в каструлю, додайте 1 цілу очищену цибулину і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту, доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь, видаліть піну і варіть бульйон 40 хвилин.
- Підготуйте овочі: очистіть і наріжте кубиками моркву і картоплю. Як тільки стегенце звариться, викладіть його на тарілку.
- Покладіть в каструлю овочі: моркву, картоплю, зелений горошок, цвітну капусту. Доведіть бульйон до кипіння і варіть 15 хвилин.
- Відокремте куряче м'ясо від кісток, подрібніть і покладіть в суп разом із замороженою квасолею. Додайте сіль, перець, кілька листочків лавру.
- Доведіть до кипіння, поваріть 2 хвилини, зніміть з вогню, залиште настоятися протягом 10 хвилин.
Стручкова квасоля з фаршем
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 400 г свинини або курячої грудки
- 400 г квасолі
- 1 ст. ложка томатної пасти
- Перець, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Прокрутіть м'ясо через м'ясорубку. Нагрійте сковорідку, налийте в неї олію, покладіть фарш і смажте його протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи.
- Додайте заморожену стручкову квасолю, перемішайте, покладіть томатну пасту, сіль, перець і трохи окропу.
- Рідина не повинна повністю покривати фарш. Накрийте страву кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити вегетаріанське рагу з баклажанів і білої квасолі.