I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати із стручкової квасолі: чотири простих рецепти

Дізнайтеся, які страви можна приготувати з спаржевої квасолі

Стручкова квасоля – дуже корисний продукт. Вона містить вітаміни А, С, Е. У продажу найчастіше її можна знайти в замороженому вигляді. Заморожена стручкова квасоля майже повністю зберігає властивості свіжої.

З замороженої стручкової квасолі можна приготувати гарнір, салат, суп, гарнір.

Реклама

Гарнір з замороженої стручкової квасолі

З стручкової квасолі можна готувати гарніри, салати і супи
З стручкової квасолі можна готувати гарніри, салати і супи

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

Реклама
  • 700 г замороженої квасолі
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • 50 г вершкового масла
  • Перець, сіль, зелень петрушки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння. Покладіть сіль, заморожену стручкову квасолю. Готувати її потрібно не довше 8 хвилин з моменту закипання.
  2. Відкиньте квасолю на друшляк. Потім налийте в каструльку холодну воду і помістіть в неї друшляк зі стручками на кілька хвилин.
  3. В результаті квасоля відновить структуру і колір. Перед подачею на стіл підігрійте стручки на сковорідці, щоб випарувалася рідина.
  4. Потім покладіть вершкове масло, лимонний сік, зелень, перець.

Дивіться відео, як правильно вибрати заморожені овочі:

Реклама

Швидкий салат із стручкової квасолі

Салат зі стручкової квасолі
Салат зі стручкової квасолі

У салаті цей продукт поєднується із зеленим горошком, помідорами, кукурудзою, луком, брокколі, грибами, рибою, м'ясом.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 150-200 г замороженої стручкової квасолі
  • 2 свіжі огірки середнього розміру
  • 3 яйця
  • Оливкова олія
  • Перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду, злегка її підсоліть, опустіть стручки замороженої квасолі і варіть її не довше 5 хвилин. Щоб квасоля зберегла яскравий колір, промийте її після варіння холодною водою, помістивши в друшляк.
  2. Потім дайте стекти зайвій воді. Наріжте огірки тонкою соломкою (товщиною в 5-7 мм). Відваріть круто яйця, охолодіть їх.
  3. Розріжте кожне яйце навпіл, а потім кожну половинку – на скибочки. З'єднайте всі інгредієнти, поперчіть і посоліть.
  4. Збризніть салат лимонним соком і заправте оливковою олією.

Суп із замороженої квасолі

Овочевий суп
Овочевий суп

Суп із замороженою стручковою квасолею готують на м'ясному бульйоні з додаванням інших овочів.

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 150 г замороженої стручкової квасолі
  • 1 куряче стегенце
  • 150 г цвітної капусти (свіжої або замороженої)
  • 100 г замороженого зеленого горошку
  • 2-3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • Перець, сіль, лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Покладіть куряче стегенце в каструлю, додайте 1 цілу очищену цибулину і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту, доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь, видаліть піну і варіть бульйон 40 хвилин.
  2. Підготуйте овочі: очистіть і наріжте кубиками моркву і картоплю. Як тільки стегенце звариться, викладіть його на тарілку.
  3. Покладіть в каструлю овочі: моркву, картоплю, зелений горошок, цвітну капусту. Доведіть бульйон до кипіння і варіть 15 хвилин.
  4. Відокремте куряче м'ясо від кісток, подрібніть і покладіть в суп разом із замороженою квасолею. Додайте сіль, перець, кілька листочків лавру.
  5. Доведіть до кипіння, поваріть 2 хвилини, зніміть з вогню, залиште настоятися протягом 10 хвилин.

Стручкова квасоля з фаршем

Зелена квасоля з фаршем
Зелена квасоля з фаршем

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 400 г свинини або курячої грудки
  • 400 г квасолі
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • Перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Прокрутіть м'ясо через м'ясорубку. Нагрійте сковорідку, налийте в неї олію, покладіть фарш і смажте його протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  2. Додайте заморожену стручкову квасолю, перемішайте, покладіть томатну пасту, сіль, перець і трохи окропу.
  3. Рідина не повинна повністю покривати фарш. Накрийте страву кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити вегетаріанське рагу з баклажанів і білої квасолі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти