Закуски для пікніка відрізняються великою різноманітністю. Найпростіші – це нарізані овочі, м'ясо, ковбаса і сир. Але на природу можна брати несолодку випічку, рулети з лаваша, всілякі бутерброди, піти і сендвічі. Це прекрасна альтернатива шашлику, особливо якщо ви плануєте поїздку з дітьми.
Сендвічі з яєчним салатом
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 6 великих яєць
- 2 столові ложки грецького йогурту або майонезу
- 1 столова ложка цільнозернової гірчиці
- сіль і перець
- 1 стебло селери, помите і нарізане
- 1/4 склянки нарізаної ріпчастої цибулі
- трохи лимонного соку
- 2 маленьких жмені салату
- 8 скибочок цільнозернового або заквасочного хліба, підсмаженого
- 2 зубчики часнику, очищених
Спосіб приготування:
- Покладіть яйця в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до слабкого кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти рівно вісім хвилин. Перекладіть в миску з крижаною водою.
- Розбийте і очистіть кожне яйце, покладіть в миску середнього розміру.
- Додайте йогурт або майонез, гірчицю, кілька щедрих пучок солі і перцю, селера, цибуля і лимонний сік. Розімніть виделкою.
- Натріть тости часником, покладіть зверху латук. Викладіть на одну скибочку хліба порцію яєчного салату, накрийте другим тостом. Повторіть з рештою хліба.
Дивіться відео, як зробити незвичайні хот-доги з сирним соусом:
Піта з тунцем і овочами
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 500 г борошна
- 15 г сухих дріжджів
- 150 мл води
- 2 ст.л. оливкової олії
- 3 варених яйця
- 1 банка консервованого тунця
- 300 г салатного листя
- 100 г пряної зелені
- 2 помідори
- 1 огірок
- 300 мл йогурту
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Дріжджі змішайте з частиною води, всипте трохи борошна.
- Борошно насипте в миску, додайте сіль. Влийте дріжджі і рослинну олію, додайте залишки води. Замісіть тісто і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
- Розділіть тісто на шість кульок і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Поставте в розігріту до 120 °С духовку на 10 хвилин.
- Нашаткуйте інгредієнти для салату кубиками, посоліть і перемішайте.
- Трохи розкачайте кульки тіста, які підійшли. Печіть при 180 ºС ще 6-10 хвилин. Піта повинна залишатися білою.
- Надріжте коржі збоку, покладіть всередину зелень і салат.
Хот-доги з листкового тіста в духовці
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1-2 листи розмороженого листкового дріжджового тіста
- Хороша діжонська гірчиця
- 4 сосиски для хот-дога
- 1 яйце, збите з 1 столовою ложкою води
- морська сіль
- мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С.
- Покладіть холодну листкове тісто на дошку і відріжте смужку завдовжки з сосиску для хот-дога і шириною 13 см.
- Щедро змастіть частину тіста завширшки 7 см діжонською гірчицею.
- Помістіть сосиску на кінець тіста, намазаний гірчицею, і загорніть на один оберт, щоб сосиска була обгорнута в один шар тіста і гірчиці.
- Змастіть наступну ділянку тіста шириною 2 см збитим з водою яйцем і повністю загорніть сосиску в тісто.
- Повторіть з рештою тіста і сосисок.
- Помістіть хот-доги швом вниз на деко, вистелений пергаментним папером. Змастіть збитим яйцем і рясно посипте морською сіллю і перцем.
- Випікайте впродовж 15-20 хвилин, поки тісто не підрум'яниться.
Сендвіч-багет з куркою і грибами
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 2 багета
- 1 куряча грудка
- 200 г печериць
- 3 помідори
- 1 цибулина
- зелень – за смаком
- 250 г сметани
- твердий сир – за смаком
- маслини – за смаком
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати курку, гриби і цибулю.
- Обсмажити їх до готовності з використанням рослинної олії. Посолити, поперчити, додати сметану, довести до кипіння. Зняти з вогню.
- Багети розрізати уздовж навпіл, вийняти з них м'якуш.
- Заповнити хліб готовою начинкою. Покласти багети в форму для запікання, застелену фольгою.
- Посипати хліб сиром, натертим на крупній тертці. Прикрасити шматочками помідора, маслинами, зеленню і відправити в духовку запікатися при 200 °C на 20 хвилин.
Сендвічі з курячим салатом
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 1 стакан порізаної кубиками вареної курячої грудки
- 1 авокадо
- 1 яблуко
- 1/4 склянки дрібно порізаного кореня селери
- 1/4 склянки нашаткованої цибулі
- невеликий пучок кінзи і / або петрушки
- 2 ст. ложки соку лимона або лайма
- сіль, чорний мелений перець
- йогурт або майонез – до смаку
Спосіб приготування:
- Скласти в миску всі інгредієнти, крім зелені.
- Виделкою розім'яти шматочки авокадо і перемішати.
- Додати сік цитруса, йогурт, сіль і перець.
- Присипати свіжою зеленню і ще раз ретельно перемішати.
- Подавати салат на бутербродах.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з редискою для пікніка. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами лаваша з сиром на вогні.