Кіш – французький відкритий несолодкий пиріг з начинкою і заливкою з вершків (або сметани), яєць і сиру. Основа пирога готується з пісочного тіста.
Дивіться відео, як приготувати кіш за рецептом Григорія Германа:
Ми розповімо, як спекти класичний кіш з шинкою, грибами і помідорами в духовці.
Кіш з грибами, сиром і шинкою
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 207 ккал на 100 г
Для тіста:
- Борошно – 250 г
- Масло вершкове – 150 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. ложки
Для начинки:
- Шинка – 200 г
- Печериці – 150 г
- Помідори – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
Для заливки:
- Сметана 20% – 200 г
- Яйця – 2 шт.
- Сир твердий – 100 г
Спосіб приготування:
- Борошно змішати з сіллю. Холодне вершкове масло порубати дрібно ножем в борошно. Руками розтерти масло з борошном в крихту. Додати яйце. Швидко замісити пісочне тісто, скачати в кулю. Якщо тісто буде погано замішуватися, додати 1 ст. ложку крижаної води.
- Форму для випічки діаметром 22 см змастити вершковим маслом. Рівномірно розподілити тісто по формі, зробити невисокі бортики. Прибрати форму з тестом в холодильник на 30 хвилин.
- Печериці вимити і нарізати. Обсмажити печериці на рослинній олії, посолити і поперчити. Нарізати кубиками шинку. Змішати шинку і гриби.
- Сир натерти на тертці. Помідори очистити від шкірки і нарізати.
- Сметану розмішати з яйцями до однорідності. Додати натертий сир і перемішати.
- Форму з тістом дістати з холодильника, наколоти тісто виделкою по всій поверхні. Щоб основа для пиріг не здулася при запіканні, покрити тісто пергаментом і насипати близько 0,5 кг сухої квасолі (або іншого подібного вантажу).
- Поставити форму з тістом в нагріту до 180 °С духовку на 20 хвилин. Потім вийняти, прибрати вантаж і випікати ще 5 хвилин.
- На пісочну основу для пирога викласти печериці і шинку. Додати помідори. Залити сметаною сумішшю.
- Випікати відкритий пиріг з грибами і шинкою в духовці при 180 °С приблизно 20 хвилин.
Як подавати кіш
Готовий пиріг-кіш трохи остудити у формі, потім форму акуратно зняти і остудити пиріг повністю. Не поспішайте розрізати кіш відразу після приготування, дайте йому охолонути.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати швидкий кіш з листкового тіста з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом кіша з куркою, грибами і сиром.