Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Солянка збірна м'ясна по-домашньому: простий рецепт

Цікаво, що спочатку солянка була рибною

Солянка – це густий суп, який навіть супом важко назвати, а швидше – першою і другою стравою в одній тарілці. Усе через її густоту та велику кількість інгредієнтів. Прабатьком солянки була густа навариста рибна юшка, яку готували як закуску під міцні напої, та й уранці її їли, рятуючись від похмілля. Згодом в солянку стали додаватися нові й нові складові. Тому не просто так її називають збірною. Сьогодні солянка в списку найвідоміших супів світу, буває м'ясною, грибною і рибною. До вашої уваги смачний рецепт м'ясної солянки.

Солянка м'ясна збірна

Солянка з копченостями
Солянка з копченостями / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • М'ясо (свинина, яловичина, курка або мікс) – 450 г
  • Копчення (шинка, салямі тощо) – 300 г
  • Маслини без кісточок – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Олія – 3 ст. л.
  • Мариновані огірки – 2-4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Лаврове листя – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль, зелень – за смаком
  • Лимон – 1/2 шт.

Спосіб приготування:

В тренді
  1. Промийте м'ясо, викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння, додайте сіль, лаврове листя і перець, варити на повільному вогні 1,5 години.
  2. Готове м'ясо дістати з бульйону, остудити і нарізати середніми кубиками.
  3. Нарізати такими ж кубиками копчення та мариновані огірки, відправити їх у каструлю. Туди ж повернути м'ясо.
  4. Нарізати моркву і цибулю дрібно. Обсмажити в сковороді на олії, додати сіль, томатну пасту і трохи бульйону. Додати рубану зелень і часник. Тушкувати 5-7 хвилин і викласти в каструлю з майже готовою солянкою.
  5. Маслини нарізати кружечками або половинками, додати в солянку і варити ще 5-10 хвилин. Зняти з вогню і залишити під кришкою настоюватися на пів години.
  6. Зрізати цедру з лимона і нарізати його тонкими дольками.
  7. Подавати солянку в гарячому вигляді зі сметаною і долькою лимона.

Яка буває солянка

Залежно від виду бульйону, традиційно розрізняють три види солянок: м'ясну, грибну і рибну. Кисло-солоно-гострий присмак цього супу формується завдяки наявності в ньому таких невід'ємних компонентів, як солоні огірки, оливки, каперси, лимон, квас, солоні або мариновані гриби.

Тут знайдете рецепти українського борщу зі свининою, курятиною та яловичиною.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти