Груші і сир – класичне кулінарне поєднання. Ми пропонуємо спекти смачний літній тарт з начинкою з груш, маскарпоне і сиру брі.
Щоб надати пирогу більш яскравий смак і аромат, використовуйте замість брі блакитний сир. Крім цього, в начинку можна додати пряну зелень: чебрець, розмарин, зелений базилік.
Грушевий тарт з сиром
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 159 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 180 г борошна
- 1/4 ч. л. солі
- 6 ст. л. крижаної води
Для начинки:
- 250 г маскарпоне
- 70 г сиру брі
- 80 г цукру
- 2 яйця
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 4 стиглих груші
Дивіться відео, як вибрати сир з пліснявою:
Спосіб приготування:
- Шматочки холодного масла розтерти з просіяним борошном в крихту. Додати сіль, крижану воду і замісити тісто. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на півгодини.
- Маскарпоне змішати з цукром, яйцями і крохмалем. Сир брі нарізати середніми шматочками і додати в суміш. Злегка перемішати.
- Груші очистити від шкірки і серцевини. Нарізати невеликими пластинками.
- Тісто розкачати і укласти у форму діаметром 20 см, зробити бортики.
- На тісто викласти шматочки груші і залити сирною сумішшю. Розрівняти.
- Випікати при 180 ºС приблизно 30 хвилин.
Корисна порада
Вливайте воду в тісто поступово. Можливо, її знадобиться менше.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти спіральний пиріг з овочами і сиром, а також ділилися рецептом селянського пирога з лисичками і зеленню.