Стрітстайл в Нью-Йорку

Модні сумки осені 2021

Корисні сніданки

Стиль Кейт Міддлтон

Тести

Найдорожче

Ефектний літній десерт: абрикосовий мус з шампанським

Вибирайте для мусу соковиті і солодкі абрикоси

До святкового столу або романтичної вечері прохолодний абрикосовий мус з шампанським буде дуже до речі. Готується він просто, а виглядає дуже ефектно.

Абрикосовий мус

Реклама

Інгредієнти на 6 порцій:

Для мусу:

  • абрикосове пюре – 130 г + 40 г
  • шампанське – 130 г
  • цукор – 115 г
  • желатин – 16 г

Для крамбла:

  • борошно – 50 г
  • мигдальне борошно – 50 г
  • коричневий цукор – 50 г
  • вершкове масло – 50 г
Реклама

Для желе:

  • абрикоси – 5-6 шт.
  • цукор – 20 г
  • шампанське – 250 г
  • гвоздика – 2 бутона
  • кориця – ½ палички
  • желатин – 5 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Для мусу замочуємо листовий желатин в холодній воді на 10 хвилин. Порошковий желатин потрібно буде залити холодною водою в співвідношенні 1:5 (на 1 г желатину 5 г води).
  2. Доводимо абрикосове пюре з цукром до кипіння, додаємо желатин і шампанське, знімаємо з вогню, перемішуємо до повної однорідності. Даємо охолонути і відправляємо до холодильника до повного застигання.
  3. Для крамбла змішуємо всі інгредієнти і вимішуємо до однорідної структури тесту, формуємо тісто в ковбаску, обертаємо харчовою плівкою і відправляємо до морозилки – до застигання.
  4. Після застигання натираємо на крупну тертку, викладаємо на деко і випікаємо при 150 градусах до золотистого кольору близько 10 хвилин. Крихта повинна бути хрусткою.
  5. Для желе абрикоси нарізаємо, засипаємо цукром і спеціями, заливаємо шампанським і варимо до готовності (половина рідини повинна випаруватися). Знімаємо з вогню, додаємо заздалегідь підготовлений желатин, розмішуємо до розчинення. Розливаємо желе у келихи, даємо желе застигнути.
  6. Застиглий мус збиваємо міксером на середній швидкості 15 хвилин (повинен стати легким і пишним як густі вершки).
  7. На желе викладаємо трохи крамбла в кожен келих, зверху розливаємо мус. Даємо застигнути.
  8. Перед подачею наливаємо зверху трохи абрикосового пюре, прикрашаємо рубаними фісташками або пластівцями мигдалю.
Реклама

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом абрикосового сорбета. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати абрикосовий джем на зиму.

Дивіться відео, як приготувати шампанське в домашніх умовах:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Собаки у стильних кампейнах - Jacquemus Fall 2021. Як вам?
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
13 - 19 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти