У спеку вже не хочеться їсти важкі торти з масляним кремом. Ми пропонуємо вам відмінну альтернативу – легкий бісквітний торт з полуницею, сирним суфле і желе.
Торт з полуничним мусом і желе
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1/3 склянки
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Борошно – 2,5 ст.л.
- Ваніль – за смаком
Для мусу:
- Сир – 200 г
- Вершки 33% або сметана 20% – 300 г
- Цукор – 0,5 склянки
- Полуниця – 300 г
Для желе:
- Полуниця – 100 г
- Желатин – 15 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Для приготування бісквіта збиваємо яйце з цукром, потім всипаємо розпушувач, ванілін і борошно. Виливаємо тісто в змащену вершковим маслом форму і відправляємо до розігрітої до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готовий корж охолоджуємо.
- Желатин замочуємо в 100 мл холодної кип'яченої води і залишаємо набухати. 100 г полуниці розминаємо в каструлі, додаємо 2 ст.л. води і 40 г цукру. Доводимо суміш до кипіння, потім кип'ятимо ще 2 хвилини на повільному вогні і проціджують через сито.
- Відціджену полуницю кладемо до блендера, додаємо сир, сметану, 0,5 склянки цукру і залишилася полуницю (залиште кілька ягід для прикраси). Збиваємо все до однорідної маси. Желатин ставимо на повільний вогонь і доводимо до повного розчинення (не доводячи до кипіння).
- Третину желатину наливаємо в полуничний сік, який ми відціджували, а той, що залишився, додаємо до полунично -сирної суміші і знову збиваємо. Якщо полунично-сирна суміш вийшла рідкою, поставте її до холодильника до легкого загустіння. Бісквіт залишаємо в формі і виливаємо на нього полуничний мус.
- Ставимо форму до холодильника до повного застигання мусу (можна поставити до морозильної камери на 15 хвилин).
- Тим часом нарізаємо полуницю, яку ви залишали для прикраси. Коли мус застигне, викладаємо на нього полуницю і акуратно заливаємо полуничним желе. Відправляємо торт до холодильника на 3-4 години.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом японського чізкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою: