I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на обід: три швидкі рецепти в азіатському стилі

Смачні страви азіатської кухні, які легко приготувати вдома

Азіатська кухня вже не здається чимось далеким і незвичайним. Східні страви можна спробувати в численних ресторанах або приготувати вдома. Потрібно лише знати певні хитрощі і тонкощі.

Ми підібрали для вас кілька рецептів азіатської кухні, які обов'язково варто повторити на своїй власній кухні.

Реклама

Місо суп з овочами і тофу

Місо суп з грибами і тофу
Місо суп з грибами і тофу

Для справжнього місо супу потрібен бульйон даші, зварений з пластівців боніто з водоростями комбу. Але його можна купити і готовим.

Час приготування:

Реклама
  • 25 хвилин

Складові:

  • 1,25 л курячого бульйону або бульйону даші
  • 3 ст. л. темної пасти місо
  • 1 середня морквина
  • 5 середніх шампіньйонів
  • 1/2 склянки замороженої кукурудзи
  • 100 г стручків зеленого горошку
  • 2 жмені листя шпинату, бажано маленького розміру
  • 4 пера зеленої цибулі
  • 120 г тофу

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Очистіть моркву і наріжте тонкою соломкою, гриби – тонкими скибочками. Залийте зерна кукурудзи киплячою водою на 3 хвилини, потім злийте. Стручки горошку наріжте шматочками завдовжки 1,5 см, зелену цибулю – тонкими кільцями по діагоналі. У шпинату обірвіть жорсткі стебла, великі листочки порвіть на 2-3 частини. Тофу наріжте кубиками.
  2. У великій каструлі доведіть до кипіння бульйон на середньому вогні. Відлийте 1/2 склянки в невелику миску, додайте місо пасту і добре перемішайте, до повного розчинення.
  3. Покладіть в каструлю з бульйоном моркву, гриби і кукурудзу і варіть, помішуючи, 3 хвилини. Додайте стручки горошку, шпинат і зелену цибулю, варіть ще 1 хвилину. Зменшіть вогонь, влийте в суп розведену місо пасту і варіть 5 хвилин, не допускаючи кипіння. Додайте в каструлю кубики тофу і прогрійте їх в супі, 1 хвилину. Розлийте суп по тарілках і подавайте до столу.

Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

Салат з курки з овочами
Салат з курки з овочами

Готуємо апетитний і ситний салат в азіатському стилі з корисними інгредієнтами і легкою заправкою.

Час приготування:

  • 25 хвилин

Складові:

  • 1 середня морква
  • Половина великої пекінської капусти
  • Половина пучка кінзи або петрушки
  • 1 ст. л. насіння чорного кунжуту
  • 1 ст. л. насіння білого кунжуту
  • 35 г кешью
  • 200-300 г курячого філе
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. білого винного оцту
  • 2 см кореня імбиру без шкірки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 ч. л. кунжутної олії
  • 2-3 пера зеленої цибулі
  • Сіль – за смаком

Дивіться відео, як приготувати справжній місо суп:

Спосіб приготування:

  1. Для заправки змішайте соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль, подрібнену цибулю і тертий імбир. Дайте настоятися, поки готується салат.
  2. Натріть очищену моркву на крупній тертці, тонко поріжте пекінську капусту і дрібно порубайте зелень. Куряче філе відваріть в воді з додаванням спецій, остудіть і розділіть руками на великі шматочки.
  3. Овочі і куряче філе покладіть у велику салатницю, додайте кунжут, кешью, заправку і добре все перемішайте.

Рисова локшина від Тетяни Литвинової

Рисова лапша
Рисова лапша

Замість кальмарів підійдуть креветки, восьминоги, яловичина, свинина, курка, індичка.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 100 г рисової локшини (в сухому вигляді)
  • 200 г кальмарів
  • 100 г солодкого перцю
  • 100 г моркви
  • 100 г червоної солодкої цибулі
  • 3-4 зубчики часнику (розчавити)
  • 1 стручок лемонграсу (опціонально)
  • 1/2 шт. лайма (сік і цедра)
  • 20 мл рослинної олії (бажано кунжутної)
  • 1/2 стручка гострого перцю
  • 2 пера зеленої цибулі
  • 1 ч.л. кунжуту
  • 2-3 ст.л. устричного або соєвого соусу
  • 1 ст.л. рибного соусу
  • 3-4 суцвіття кінзи (тільки листя)

Спосіб приготування:

  1. Рисову локшину замочіть у воді на 15-20 хвилин.
  2. Цибулю, моркву і гострий перець наріжте тонкою соломкою.
  3. Візьміть велику сковороду, а краще вок, і нагрійте олію з часником, лемонграсом і гострим перцем, додайте кальмари і обсмажуйте 5 хвилин.
  4. Додайте всі овочі і, помішуючи, готуйте 2-3 хвилини на великому вогні. Додайте соуси і цедру лайма, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
  5. Відіжміть рисову локшину і вмішайте на великому вогні до овочів, вимкніть плиту і дайте постояти 2-3 хвилини.
  6. Тим часом наріжте зелену цибулю і кинзу.
  7. Викладаючи на тарілки, прикрасьте зеленню і кунжутом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фунчози по-корейськи з овочами і м'ясом, а також розповідали, як приготувати стир-фрай з гречаної локшини з овочами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти