Кавунова дієта

Оновлюємо гардероб

Cніданок за 5 хвилин

Летимо на Міконос

Тести

Найдорожче

Що приготувати на обід: три швидкі рецепти в азіатському стилі

Смачні страви азіатської кухні, які легко приготувати вдома

Азіатська кухня вже не здається чимось далеким і незвичайним. Східні страви можна спробувати в численних ресторанах або приготувати вдома. Потрібно лише знати певні хитрощі і тонкощі.

Ми підібрали для вас кілька рецептів азіатської кухні, які обов'язково варто повторити на своїй власній кухні.

Місо суп з овочами і тофу

Місо суп з грибами і тофу
Місо суп з грибами і тофу / Фото: freepik.com

Для справжнього місо супу потрібен бульйон даші, зварений з пластівців боніто з водоростями комбу. Але його можна купити і готовим.

Час приготування:

  • 25 хвилин

Складові:

  • 1,25 л курячого бульйону або бульйону даші
  • 3 ст. л. темної пасти місо
  • 1 середня морквина
  • 5 середніх шампіньйонів
  • 1/2 склянки замороженої кукурудзи
  • 100 г стручків зеленого горошку
  • 2 жмені листя шпинату, бажано маленького розміру
  • 4 пера зеленої цибулі
  • 120 г тофу

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Очистіть моркву і наріжте тонкою соломкою, гриби – тонкими скибочками. Залийте зерна кукурудзи киплячою водою на 3 хвилини, потім злийте. Стручки горошку наріжте шматочками завдовжки 1,5 см, зелену цибулю – тонкими кільцями по діагоналі. У шпинату обірвіть жорсткі стебла, великі листочки порвіть на 2-3 частини. Тофу наріжте кубиками.
  2. У великій каструлі доведіть до кипіння бульйон на середньому вогні. Відлийте 1/2 склянки в невелику миску, додайте місо пасту і добре перемішайте, до повного розчинення.
  3. Покладіть в каструлю з бульйоном моркву, гриби і кукурудзу і варіть, помішуючи, 3 хвилини. Додайте стручки горошку, шпинат і зелену цибулю, варіть ще 1 хвилину. Зменшіть вогонь, влийте в суп розведену місо пасту і варіть 5 хвилин, не допускаючи кипіння. Додайте в каструлю кубики тофу і прогрійте їх в супі, 1 хвилину. Розлийте суп по тарілках і подавайте до столу.

Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

Салат з курки з овочами
Салат з курки з овочами / Фото: Depositphotos

Готуємо апетитний і ситний салат в азіатському стилі з корисними інгредієнтами і легкою заправкою.

Час приготування:

  • 25 хвилин

Складові:

  • 1 середня морква
  • Половина великої пекінської капусти
  • Половина пучка кінзи або петрушки
  • 1 ст. л. насіння чорного кунжуту
  • 1 ст. л. насіння білого кунжуту
  • 35 г кешью
  • 200-300 г курячого філе
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. білого винного оцту
  • 2 см кореня імбиру без шкірки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 ч. л. кунжутної олії
  • 2-3 пера зеленої цибулі
  • Сіль – за смаком

Дивіться відео, як приготувати справжній місо суп:

Спосіб приготування:

  1. Для заправки змішайте соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль, подрібнену цибулю і тертий імбир. Дайте настоятися, поки готується салат.
  2. Натріть очищену моркву на крупній тертці, тонко поріжте пекінську капусту і дрібно порубайте зелень. Куряче філе відваріть в воді з додаванням спецій, остудіть і розділіть руками на великі шматочки.
  3. Овочі і куряче філе покладіть у велику салатницю, додайте кунжут, кешью, заправку і добре все перемішайте.

Рисова локшина від Тетяни Литвинової

Рисова лапша
Рисова лапша / Фото: Depositphotos

Замість кальмарів підійдуть креветки, восьминоги, яловичина, свинина, курка, індичка.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 100 г рисової локшини (в сухому вигляді)
  • 200 г кальмарів
  • 100 г солодкого перцю
  • 100 г моркви
  • 100 г червоної солодкої цибулі
  • 3-4 зубчики часнику (розчавити)
  • 1 стручок лемонграсу (опціонально)
  • 1/2 шт. лайма (сік і цедра)
  • 20 мл рослинної олії (бажано кунжутної)
  • 1/2 стручка гострого перцю
  • 2 пера зеленої цибулі
  • 1 ч.л. кунжуту
  • 2-3 ст.л. устричного або соєвого соусу
  • 1 ст.л. рибного соусу
  • 3-4 суцвіття кінзи (тільки листя)

Спосіб приготування:

  1. Рисову локшину замочіть у воді на 15-20 хвилин.
  2. Цибулю, моркву і гострий перець наріжте тонкою соломкою.
  3. Візьміть велику сковороду, а краще вок, і нагрійте олію з часником, лемонграсом і гострим перцем, додайте кальмари і обсмажуйте 5 хвилин.
  4. Додайте всі овочі і, помішуючи, готуйте 2-3 хвилини на великому вогні. Додайте соуси і цедру лайма, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
  5. Відіжміть рисову локшину і вмішайте на великому вогні до овочів, вимкніть плиту і дайте постояти 2-3 хвилини.
  6. Тим часом наріжте зелену цибулю і кинзу.
  7. Викладаючи на тарілки, прикрасьте зеленню і кунжутом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фунчози по-корейськи з овочами і м'ясом, а також розповідали, як приготувати стир-фрай з гречаної локшини з овочами.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де найкраще купувати продукти
Хочу дізнатись
Хронометраж
ОМКФ
дній
годин
хвилин
секунд
14 — 21 серпня
Програма фестиваля
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як не згоріти на пляжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти