Головна Сьогодні

Що приготувати на обід: три швидкі рецепти в азіатському стилі

Смачні страви азіатської кухні, які легко приготувати вдома

Азіатська кухня вже не здається чимось далеким і незвичайним. Східні страви можна спробувати в численних ресторанах або приготувати вдома. Потрібно лише знати певні хитрощі і тонкощі.

Ми підібрали для вас кілька рецептів азіатської кухні, які обов'язково варто повторити на своїй власній кухні.

Місо суп з овочами і тофу

Місо суп з грибами і тофу
Місо суп з грибами і тофу
Фото: freepik.com

Для справжнього місо супу потрібен бульйон даші, зварений з пластівців боніто з водоростями комбу. Але його можна купити і готовим.

Час приготування:

  • 25 хвилин

Складові:

  • 1,25 л курячого бульйону або бульйону даші
  • 3 ст. л. темної пасти місо
  • 1 середня морквина
  • 5 середніх шампіньйонів
  • 1/2 склянки замороженої кукурудзи
  • 100 г стручків зеленого горошку
  • 2 жмені листя шпинату, бажано маленького розміру
  • 4 пера зеленої цибулі
  • 120 г тофу

Спосіб приготування:

  1. Очистіть моркву і наріжте тонкою соломкою, гриби – тонкими скибочками. Залийте зерна кукурудзи киплячою водою на 3 хвилини, потім злийте. Стручки горошку наріжте шматочками завдовжки 1,5 см, зелену цибулю – тонкими кільцями по діагоналі. У шпинату обірвіть жорсткі стебла, великі листочки порвіть на 2-3 частини. Тофу наріжте кубиками.
  2. У великій каструлі доведіть до кипіння бульйон на середньому вогні. Відлийте 1/2 склянки в невелику миску, додайте місо пасту і добре перемішайте, до повного розчинення.
  3. Покладіть в каструлю з бульйоном моркву, гриби і кукурудзу і варіть, помішуючи, 3 хвилини. Додайте стручки горошку, шпинат і зелену цибулю, варіть ще 1 хвилину. Зменшіть вогонь, влийте в суп розведену місо пасту і варіть 5 хвилин, не допускаючи кипіння. Додайте в каструлю кубики тофу і прогрійте їх в супі, 1 хвилину. Розлийте суп по тарілках і подавайте до столу.

Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

Салат з курки з овочами
Салат з курки з овочами
Фото: Depositphotos

Готуємо апетитний і ситний салат в азіатському стилі з корисними інгредієнтами і легкою заправкою.

Час приготування:

  • 25 хвилин

Складові:

  • 1 середня морква
  • Половина великої пекінської капусти
  • Половина пучка кінзи або петрушки
  • 1 ст. л. насіння чорного кунжуту
  • 1 ст. л. насіння білого кунжуту
  • 35 г кешью
  • 200-300 г курячого філе
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. білого винного оцту
  • 2 см кореня імбиру без шкірки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 ч. л. кунжутної олії
  • 2-3 пера зеленої цибулі
  • Сіль – за смаком

Дивіться відео, як приготувати справжній місо суп:

Спосіб приготування:

  1. Для заправки змішайте соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль, подрібнену цибулю і тертий імбир. Дайте настоятися, поки готується салат.
  2. Натріть очищену моркву на крупній тертці, тонко поріжте пекінську капусту і дрібно порубайте зелень. Куряче філе відваріть в воді з додаванням спецій, остудіть і розділіть руками на великі шматочки.
  3. Овочі і куряче філе покладіть у велику салатницю, додайте кунжут, кешью, заправку і добре все перемішайте.

Рисова локшина від Тетяни Литвинової

Рисова лапша
Рисова лапша
Фото: Depositphotos

Замість кальмарів підійдуть креветки, восьминоги, яловичина, свинина, курка, індичка.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 100 г рисової локшини (в сухому вигляді)
  • 200 г кальмарів
  • 100 г солодкого перцю
  • 100 г моркви
  • 100 г червоної солодкої цибулі
  • 3-4 зубчики часнику (розчавити)
  • 1 стручок лемонграсу (опціонально)
  • 1/2 шт. лайма (сік і цедра)
  • 20 мл рослинної олії (бажано кунжутної)
  • 1/2 стручка гострого перцю
  • 2 пера зеленої цибулі
  • 1 ч.л. кунжуту
  • 2-3 ст.л. устричного або соєвого соусу
  • 1 ст.л. рибного соусу
  • 3-4 суцвіття кінзи (тільки листя)

Спосіб приготування:

  1. Рисову локшину замочіть у воді на 15-20 хвилин.
  2. Цибулю, моркву і гострий перець наріжте тонкою соломкою.
  3. Візьміть велику сковороду, а краще вок, і нагрійте олію з часником, лемонграсом і гострим перцем, додайте кальмари і обсмажуйте 5 хвилин.
  4. Додайте всі овочі і, помішуючи, готуйте 2-3 хвилини на великому вогні. Додайте соуси і цедру лайма, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
  5. Відіжміть рисову локшину і вмішайте на великому вогні до овочів, вимкніть плиту і дайте постояти 2-3 хвилини.
  6. Тим часом наріжте зелену цибулю і кинзу.
  7. Викладаючи на тарілки, прикрасьте зеленню і кунжутом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фунчози по-корейськи з овочами і м'ясом, а також розповідали, як приготувати стир-фрай з гречаної локшини з овочами.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти