Не знаєте, що можна приготувати на сніданок з сиру ? Цей продукт годиться не тільки для запіканки або сирників. Спробуйте зробити одне з наших сирних страв для сніданку – всі вони смачні і цікаві.
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
До речі, в сирі сконцентровані майже всі корисні речовини, які є в молоці. Це амінокислоти, кальцій, білок, мінерали, жир, вуглекислота і вітаміни.
Рисовий пудинг з сиром і сухофруктами
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 1 стакан круглозерного рису
- 3 стакани молока
- 1 ст.л. вершкового масла
- 3-4 ст.л. цукру
- 200 г пастоподібного сиру
- 1 яйце
- 2 білки
- 50 г кураги
- 50 г родзинок
- Дрібка солі
- Панірувальні сухарі
Спосіб приготування:
- Рис розмолоти в блендері протягом 2-3 хвилин. Потім промити і залити холодною водою так, щоб вона була на 1 см вище рівня крупи. Поставити на середній вогонь.
- Як тільки вода википить, додати молоко і варити на слабкому вогні до готовності каші, 15-20 хвилин. У гарячу кашу додати сіль і вершкове масло.
- Нагріти духовку до 170 °С.
- Змішати сир з яйцем і цукром.
- Додати до рису, ретельно перемішати і додати сухофрукти.
- Білки збити до м'яких піків. Акуратно ввести в суміш лопаткою.
- Форму змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти рисову масу в форму, розрівняти лопаткою.
- Поставити в духовку на 40-45 хвилин.
- Десерт можна їсти як теплим, так і охолодженим, доповнивши сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.
Трикутники з сиром, часником і зеленню
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 упаковка тонкого лаваша
- 250 г сиру
- 150 г твердого сиру
- 3 яйця
- 4-5 зубчиків часнику
- 1 пучок кропу
- Сіль за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Натерти на крупній тертці сир. Додати до нього сир, дрібку солі і перемішати. Натерти на дрібній тертці часник і відправити його в сирно-сирну суміш. Дрібно нарізати свіжу зелень і додати її до начинки. Ретельно перемішати.
- В окремій мисці збити два яйця до однорідності. Вилити їх в ємність з начинкою. Знову ретельно перемішати.
- Нарізати лаваш на смужки шириною по 15 см і розрізати навпіл.
- У центр одержані квадратів викласти столову ложку начинки на край. Згорнути лаваш у вигляді трикутних конвертиків. Всі краї трикутника повинні бути закриті, щоб начинка не висипалася.
- У сковороду влити трохи олія. Яйце, що залишилося, збити в тарілці до однорідності, трохи посолити, перемішати.
- Попередньо вмочивши трикутники у збите яйце, обсмажити їх на невеликому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
- Подавати конвертики теплими разом зі сметаною або соусом з йогурту, часнику і зелені.
Булочки з сиром і яблуком
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- Сир – 200 г
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія – 100 мл
- Борошно – 300 г
- Розпушувач – 10 г,
- Яблука – 3 шт.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Цукрова пудра – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
- Яблука почистити, нарізати кубиками і скропити лимонним соком.
- У чашу міксера викласти сир, яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, влити олію, все збити. Борошно змішати з розпушувачем, по частинах додати в сирну масу і перемішати лопаткою. Має вийти густе тісто.
- Акуратно вмішати в тісто нарізані яблука.
- Розділити тісто на вісім частин, кожну частину скачати в кулю в руках або на дошці з борошном. Злегка притиснути з усіх боків, формуючи булочки.
- Викласти заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Випікати в духовці, розігрітій до 200 ° С, протягом 25 хвилин або до сухої зубочистки.
- Готові булочки остудити на решітці, потім посипати цукровою пудрою. Подавати разом з чаєм, кавою або какао на сніданок.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солоне сирне печиво . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .