Печиво може бути не тільки десертним, але і солоним. Несолодке сирне печиво з кунжутом і кмином можна подати як до чаю і кави, так і до супу, бульйону або навіть пива.
Дивіться відео, як приготувати сирне печиво за рецептом Григорія Германа:
У цьому рецепті головне – взяти сухий, але ніжний сир. Так тісто вийде ідеальної консистенції.
Солоне сирне печиво
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 312 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г сиру
- 100 г м'якого вершкового масла
- 135 г борошна
- Щіпка кардамону
- 1 ч. ложка солі
- 1/2 ч. ложки розпушувача
- Мак
- Білий і чорний кунжут
- Кмин
Спосіб приготування:
- Сир розітріть з вершковим маслом, сіллю і кардамоном.
- Додайте просіяне борошно і розпушувач. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук. При необхідності можна додати ще трохи борошна.
- Сформуйте з тіста ковбаску, розрізати як на ліниві вареники і пальцями сформуйте "коржі".
- Посипте чорним і білим кунжутом, кмином і маком.
- Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 180 °С.
Корисна порада
Як посипку ви можете використовувати інші інгредієнти, наприклад, лляне або соняшникове насіння, колоті горіхи або сушені трави.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити горіхове печиво з мигдальними пелюстками . "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного печива з тріщинами від Юлії Висоцької.