Гарбуз і гриби – незвичайне, але дуже вдале поєднання. Курку, тушковану в вершках з грибами і гарбузом, можна подати навіть на святковий стіл.
Дивіться відео, як приготувати салат з куркою і хурмою:
Замість печериць і сушених грибів ви можете взяти свіжі або заморожені лісові гриби – білі, підосичники, підберезники.
Рецепт запеченої курки з грибами і гарбузом
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 20 г сушених білих грибів
- 200 г печериць
- 1 курка вагою 1,5 кг
- 1 лимон
- 2 ст. л. оливкового масла
- 25 г вершкового масла
- 1 маленька цибулина
- 300 г гарбуза
- 300 мл вершків жирністю 33%
Спосіб приготування:
- Сушені гриби замочити в гарячій воді на 30 хвилин.
- Курку розрізати на вісім шматків, видалити шкіру і натерти половинкою лимона.
- Оливкова олія розігріти в сковорідці, підрум'янити курку, потім перекласти в форму для запікання.
- Духовку розігріти до 180 С. У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору.
- М'якоть гарбуза і гриби нарізати великими кубиками, додати до цибулі, готувати 10 хвилин, часто помішуючи.
- Влити вершки, приправити за смаком і тушкувати 10-12 хвилин, не накриваючи кришкою.
- Полити гарбузово-грибною сумішшю курку. Запікати в духовці 30-40 хвилин, прикривши форму фольгою.
Чим корисний гарбуз для здоров'я
Гарбуз багатий каротиноїдами. Ці речовини захищають нас від шкідливого впливу забрудненого повітря, нітратів і пестицидів, які ми споживаємо з іншими продуктами. У помаранчевому овочі містяться вітаміни А, Е, П; велика кількість мінералів – магній, селен, цинк, хром. А наявна в гарбузі клітковина стимулює роботу шлунково-кишкового тракту.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати запіканку з сиру з гарбузом.