Не знаєте, що можна приготувати з кавуна? Рецептів існує маса: літню ягоду додають в холодні супи і салати, використовують для приготування закусок, морозива, варення і напоїв.
Ми поділимося простими рецептами з кавуна, які ви зможете легко втілити на власній кухні.
Компот з кавуна на зиму
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 1 кг м'якоті кавуна
- 1 склянка цукру
- 1 л води
Спосіб приготування:
- Кавунову м'якоть без кісточок нарізати невеликими кубиками.
- Змішати в каструлі воду і цукор, довести до кипіння, час від часу помішуючи. Коли сироп закипить, акуратно додати в нього шматочки м'якоті і зняти з вогню.
- Залишити кавуновий компот на 30 хвилин, щоб він добре настоявся. Після цього акуратно вийняти шматочки м'якоті і перекласти їх в чисті банки.
- Остиглий сироп знову довести до кипіння, проварити ще 5 хвилин, після чого акуратно налити в банки до самого краю.
- Стерилізувати компот з кавуна 10 хвилин, після чого відразу ж закатати. Перевернути банки з компотом догори дном і добре укутати.
- Коли кавуновий компот охолоне, банки перевернути і поставити на зберігання в темне прохолодне місце.
Варення з кавуна
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 1 кг кавуна
- 1 кг цукру
- 1 л води
Спосіб приготування:
- Зняти шкірку з плодів, кісточки можна не виймати. Зварити цукровий сироп, потім покласти в нього шматочки кавуна.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь до самого мінімуму і варити приблизно 1,5 години.
Дивіться відео, як вибрати смачний кавун:
Порада: У це варення можна додати м'яту, а також цілі ягоди, наприклад, чорницю, незадовго до закінчення варіння. Можна також зробити і мікс: зварити відразу в цукровому сиропі диню з кавуном.
Цукерки з кавуна
Час приготування:
- 1 доба
Складові:
- 2 кг кавунових кірок
- 700 г цукру
- 100 г цукрової пудри
- 1 л води
Спосіб приготування:
- Кірки кавуна очистити від шкірки, порізати на шматочки, вимити в холодній воді, опустити в цукровий сироп і варити до тих пір, поки вони не просочаться цукром і не стануть прозорими. Потім відкинути їх на сито.
- Дати стекти сиропу, після чого розкласти в один ряд на фанерних листах.
- Підсушити при кімнатній температурі або в духовці при температурі 35-40 ºС протягом 12-24 годин.
- Після цього скоринки обсипати цукровою пудрою або цукровим піском, добре перемішати, відсіяти надлишки цукру, знову підсушити (не підігріваючи) і перекласти в банки, закривши пергаментом, целофаном або герметичними кришками.
- Використовувати для прикрашання кондитерських виробів або як десерт до чаю.
Коктейль з кавуна від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 2 шота золотого рому
- 400 г м'якоті кавуна
- 1-2 столові ложки ванільного сиропу, за смаком
- Кубики льоду
Спосіб приготування:
- Збити ром, м'якоть кавуна без кісточок і 1 столову ложку ванільного сиропу з декількома кубиками льоду в блендері.
- Спробувати, за бажанням додати трохи більше сиропу, якщо потрібно.
- Розлити кавуновий коктейль в келихи і подавати з додатковими скибочками кавуна, якщо бажаєте.
Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна вибрати смачний і соковитий кавун. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з кавуна з фетою.