Головна Сьогодні

Що приготувати з несмачного кавуна: ТОП-5 літніх рецептів

Кращі рецепти домашніх страв з кавуна з фото

Щоб вибрати смачний кавун, потрібно знати деякі секрети. Але навіть дотримання всіх правил не гарантує, що вам не попадеться несмачна ягода. Якщо ви не хочете викидати невдалий кавун, приготуйте з нього оригінальні страви з нашої добірки.

Гаспачо з кавуна

Гаспачо з кавуном
Гаспачо з кавуном
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 500 г кавунової м'якоті без кісточок
  • 2 великих помідора
  • 1 зубчик часнику
  • 1 червоний перець
  • 2 невеликих огірка
  • 1 невелика цибулина
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет
  • Базилік
  • Сіль, мелений перець
  • Соус табаско

Спосіб приготування:

  1. Перець і огірки очистити від насіння, з помідорів зняти шкірку. Частину овочів і кавуна нарізати маленькими кубиками, залишити для підгарніровки.
  2. Подрібнити в блендері кавун разом з овочами.
  3. Додати сіль і перець, оцет, оливкову олію і табаско, добре перемішати і охолодити.
  4. Розлити гаспачо по тарілках або склянках, гарнірувати шматочками овочів і кавуна.

Желе з кавуна

Кавунове желе
Кавунове желе
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г м'якоті кавуна
  • Цукор – за смаком
  • 15-20 г желатину
  • Сік половини лимона
  • 100 мл води

Дивіться відео, як зробити кавунове желе з горілкою:

Спосіб приготування:

  1. Желатин замочити у воді, поки він не набубнявіє.
  2. В цей час м'якоть кавуна порізати шматочками. Подрібнити занурювальним блендером або протерти м'якоть через сито.
  3. Отриману масу процідити і додати лимонний сік. Всипати цукор за смаком, перемішати до розчинення.
  4. Набряклий желатин нагріти, щоб рідина стала однорідною. Не кип'ятити.
  5. Додати до кавунової масі. Розлити майбутнє желе за формами і відправити в холодильник до застигання.

Компот з кавуна

Кавуновий компот
Кавуновий компот
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 2-3 кг кавуна
  • 0,5 склянки цукрового піску
  • 1 л окропу
  • 2-3 щіпки лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Кавун помити, відокремити м'якоть від шкірки і насіння.
  2. У каструлю налити 1 л окропу і додати нарізану кавунову м'якоть. Відразу всипати цукровий пісок і лимонну кислоту. Ще раз довести до кипіння і варити протягом 5-10 хвилин. Спробувати напій на смак, за бажанням додати більше цукру або лимонної кислоти.
  3. Потім процідити компот через дрібне сито, намагаючись видалити з нього всю м'якоть.
  4. Рідину перелити в глечик і охолодити в холодильнику протягом 1 години.
  5. Подавати кавуновий компот разом з м'ятою, кубиками льоду і шматочками лимона або лайма.

Кавуновий сорбет

Сорбет з кавуна
Сорбет з кавуна
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 750 г м'якоті кавуна
  • 200-250 г цукру
  • 1 лимон
  • 300 мл води

Спосіб приготування:

  1. М'якоть кавуна, попередньо очищену від кісточок, нарізати скибочками, додати сік одного лимона і подрібнити все в блендері.
  2. Закип'ятити воду з цукром, остудити. Кавунове пюре добре перемішати з сиропом.
  3. Кавунову масу вилити в морозивницю і приготувати сорбет. Якщо пристрою для виготовлення морозива немає, то поставте в морозилку і перемішуйте щогодини. Подавати з листочками м'яти.

Джем із червоної смородини з кавуном

Джем з кавуна
Джем з кавуна
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 1 кг м'якоті кавуна
  • 1 кг червоної смородини
  • 4 склянки цукру

Спосіб приготування:

  1. Смородину потовчіть з цукром, додайте м'якоть кавуна без кісточок і перемішайте.
  2. Доведіть до кипіння і варіть 35-40 хвилин. Дайте трохи охолонути і протріть через сито.
  3. Розкладіть в чисті банки з пластмасовими кришками. Зберігайте в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати маринований кавун з медом, а також ділилися рецептом сангрії з кавуном.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти