Головна Сьогодні

Як приготувати крюшон з літніми фруктами в кавуні

Такий напій здивує ваших гостей незвичайною подачею

Крюшон – це холодний десертний напій з білого вина і рому або коньяку зі свіжими фруктами, чимось схожий на іспанську сангрію. Літо – найкращий час для його приготування.

Подається крюшон у спеціальних великих чашах. По келихах його розливають скляною або пластмасовою ложкою. Щоб зробити напій більш ошатним, подавайте його в саморобній чаші з кавуна.

Крюшон в кавуні з білим вином і фруктами

Крюшон в кавуні
Крюшон в кавуні
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2,5 години

Калорійність:

  • 157 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кавун вагою 4-5 кг
  • 1 пляшка білого сухого вина
  • 1 пляшка білого напівсолодкого вина
  • 100 мл коньяку
  • 100 мл апельсинового або ягідного лікеру
  • 2 яблука
  • 1 персик
  • 300 г білого і чорного винограду
  • 100 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Яблука і персик розріжте на шматочки, виноград – навпіл, видаліть кісточки.
  2. Складіть фрукти в тарілку, засипте цукром, влийте коньяк і 350 мл сухого вина, поставте в холодильник на 2 години.
  3. Кавун вимийте, зріжте верхівку, столовою ложкою вийміть м'якоть, залишаючи тоненький шар біля шкірки.
  4. М'якоть наріжте невеликими шматочками, перекладіть в кавун охолоджені і настояні фрукти в алкоголі. Додайте кавунові шматочки, кубики льоду, вино і розливайте по склянках.

Корисна порада

Смачний крюшон виходить і в дині. Але не в маленькій "колгоспниці", а у великій середньоазіатській. Щоб не заглушити динний аромат, використовуйте ягоди і фрукти з більш нейтральним смаком (наприклад яблука, груші) і такі ж лікери (наприклад, журавлинний).

Дивіться відео, як купувати кавуни і дині:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кавунової сангрії, а також писали, як зробити кавуновий слаш від моделі Кріссі Тейген.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти