Крюшон – це холодний десертний напій з білого вина і рому або коньяку зі свіжими фруктами, чимось схожий на іспанську сангрію. Літо – найкращий час для його приготування.
Подається крюшон у спеціальних великих чашах. По келихах його розливають скляною або пластмасовою ложкою. Щоб зробити напій більш ошатним, подавайте його в саморобній чаші з кавуна.
Крюшон в кавуні з білим вином і фруктами


Час приготування:
- 2,5 години
Калорійність:
- 157 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кавун вагою 4-5 кг
- 1 пляшка білого сухого вина
- 1 пляшка білого напівсолодкого вина
- 100 мл коньяку
- 100 мл апельсинового або ягідного лікеру
- 2 яблука
- 1 персик
- 300 г білого і чорного винограду
- 100 г цукру

Спосіб приготування:
- Яблука і персик розріжте на шматочки, виноград – навпіл, видаліть кісточки.
- Складіть фрукти в тарілку, засипте цукром, влийте коньяк і 350 мл сухого вина, поставте в холодильник на 2 години.
- Кавун вимийте, зріжте верхівку, столовою ложкою вийміть м'якоть, залишаючи тоненький шар біля шкірки.
- М'якоть наріжте невеликими шматочками, перекладіть в кавун охолоджені і настояні фрукти в алкоголі. Додайте кавунові шматочки, кубики льоду, вино і розливайте по склянках.
Корисна порада
Смачний крюшон виходить і в дині. Але не в маленькій "колгоспниці", а у великій середньоазіатській. Щоб не заглушити динний аромат, використовуйте ягоди і фрукти з більш нейтральним смаком (наприклад яблука, груші) і такі ж лікери (наприклад, журавлинний).
Дивіться відео, як купувати кавуни і дині:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кавунової сангрії, а також писали, як зробити кавуновий слаш від моделі Кріссі Тейген.