I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на обід влітку: три рецепта крем-супу з кабачків

Готуємо смачні і легкі супи з кабачків на обід

З молодих кабачків можна зробити дуже смачні крем-супи. Вони виходять ніжними і легкими і не вимагають особливих добавок, крім картоплі та цибулі. Все, що потрібно зробити – це злегка обсмажити всі овочі, залити водою або бульйоном, якщо є (підійдуть і курячий, і овочевий, і грибний), трохи поварити, збити блендером і додати вершки за смаком.

Крем-суп з кабачків з овочами

Суп з кабачків
Суп з кабачків

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 л курячого бульйону
  • 200 мл вершків 20%
  • 4-5 молодих кабачків
  • 1-2 картоплини
  • 1-2 моркви
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. олії
  • Грінки – для прикраси
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Почистити картоплю, кабачки, моркву і цибулю. Цибулю дрібно нашаткувати.
  2. У невеликій каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю і роздавлений часник.
  3. Нарізати картоплю, кабачки, моркву і відправити в каструлю тушкуватися на 7-10 хвилин.
  4. Влити курячий бульйон і варити до готовності овочів. Потім відлити бульйон в окрему ємність, а овочі подрібнити в пюре.
  5. Розігріти вершки.
  6. У каструлю з пюре додати бульйон і гарячі вершки, прогріти крем-суп, постійно помішуючи. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати трохи настоятися.
  7. Готовий суп можна посипати сухариками, тертим сиром, нарізаною зеленню або шматочками овочів.

Кабачковий крем-суп з часниковими грінками

Суп з кабачків
Суп з кабачків

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 1-2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. олії
  • 500-750 мл бульйону (кількість залежить від бажаної густоти супу)
  • 200 мл вершків
  • 1/2 ч.л. прованських або італійських трав
  • Сіль, мелений перець
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна з гіркою

Дивіться відео, як приготувати грибний крем-суп:

Для часникових грінок:

  • Кілька скибочок білого хліба без кірок
  • 1 шматочок часнику
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Кабачок і цибулю довільно нарізати, обсмажити на олії до м'якості разом з часником. Додати спеції, перемішати. Збити овочеву суміш блендером.
  2. Розігріти в каструлі з товстим дном вершкове масло, додати борошно і смажити, помішуючи, до золотистого кольору. Продовжуючи помішувати, по черзі додавати овочеве пюре і гарячий бульйон, кожен раз доводячи до кипіння.
  3. В кінці влити вершки і довести до кипіння. Зняти з вогню. Спробувати і відрегулювати кількість спецій.
  4. Білий хліб нарізати невеликим кубиками, підсмажити на сухій сковороді або в духовці. Часник пропустити через прес і перемішати з оливковою олією. Скропити цією сумішшю грінки.
  5. Подавати суп з крутонами і зеленню.

Крем-суп із запечених кабачків

Кабачковий крем-суп
Кабачковий крем-суп

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 1 л овочевого бульйону
  • 2-3 середніх картоплини
  • 3 середніх кабачка
  • 4 зубчики часнику
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 150 мл вершків
  • 2 лаврові листки
  • 2 в'ялених помідора
  • Кілька гілочок петрушки
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Молоді кабачки розрізати вздовж на три частини, скропити невеликою кількістю оливкової олії, викласти на деко з пергаментним папером, запікати в духовці при 200 ºС протягом 30-40 хвилин.
  2. Цибулю нарізати невеликими кубиками, часник очистити. У каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, обсмажити часник протягом хвилини на сильному вогні, додати цибулю, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору. Додати бульйон, картоплю, посолити і варити близько 20 хвилин до розм'якшення картоплі.
  3. Кабачки після запікання відправити в каструлю, варити близько 10 хвилин. За 1-2 хвилини до кінця приготування додати лавровий лист, вершки.
  4. Лавровий лист прибрати з супу, поперчити, зняти з вогню, подрібнити все блендером, повернути на слабкий вогонь і прогріти суп ще раз.
  5. Розлити суп по тарілках, додати кілька гілочок петрушки, нарізані в'ялені томати і подавати до столу.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляного супу від Джулії Чайлд і писали, як зробити окрошку вдома.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти