Головна Сьогодні

Що приготувати на обід влітку: три рецепта крем-супу з кабачків

Готуємо смачні і легкі супи з кабачків на обід

З молодих кабачків можна зробити дуже смачні крем-супи. Вони виходять ніжними і легкими і не вимагають особливих добавок, крім картоплі та цибулі. Все, що потрібно зробити – це злегка обсмажити всі овочі, залити водою або бульйоном, якщо є (підійдуть і курячий, і овочевий, і грибний), трохи поварити, збити блендером і додати вершки за смаком.

Крем-суп з кабачків з овочами

Суп з кабачків
Суп з кабачків
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 л курячого бульйону
  • 200 мл вершків 20%
  • 4-5 молодих кабачків
  • 1-2 картоплини
  • 1-2 моркви
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. олії
  • Грінки – для прикраси
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Почистити картоплю, кабачки, моркву і цибулю. Цибулю дрібно нашаткувати.
  2. У невеликій каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю і роздавлений часник.
  3. Нарізати картоплю, кабачки, моркву і відправити в каструлю тушкуватися на 7-10 хвилин.
  4. Влити курячий бульйон і варити до готовності овочів. Потім відлити бульйон в окрему ємність, а овочі подрібнити в пюре.
  5. Розігріти вершки.
  6. У каструлю з пюре додати бульйон і гарячі вершки, прогріти крем-суп, постійно помішуючи. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати трохи настоятися.
  7. Готовий суп можна посипати сухариками, тертим сиром, нарізаною зеленню або шматочками овочів.

Кабачковий крем-суп з часниковими грінками

Суп з кабачків
Суп з кабачків
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 1-2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. олії
  • 500-750 мл бульйону (кількість залежить від бажаної густоти супу)
  • 200 мл вершків
  • 1/2 ч.л. прованських або італійських трав
  • Сіль, мелений перець
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна з гіркою

Дивіться відео, як приготувати грибний крем-суп:

Для часникових грінок:

  • Кілька скибочок білого хліба без кірок
  • 1 шматочок часнику
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Кабачок і цибулю довільно нарізати, обсмажити на олії до м'якості разом з часником. Додати спеції, перемішати. Збити овочеву суміш блендером.
  2. Розігріти в каструлі з товстим дном вершкове масло, додати борошно і смажити, помішуючи, до золотистого кольору. Продовжуючи помішувати, по черзі додавати овочеве пюре і гарячий бульйон, кожен раз доводячи до кипіння.
  3. В кінці влити вершки і довести до кипіння. Зняти з вогню. Спробувати і відрегулювати кількість спецій.
  4. Білий хліб нарізати невеликим кубиками, підсмажити на сухій сковороді або в духовці. Часник пропустити через прес і перемішати з оливковою олією. Скропити цією сумішшю грінки.
  5. Подавати суп з крутонами і зеленню.

Крем-суп із запечених кабачків

Кабачковий крем-суп
Кабачковий крем-суп
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 1 л овочевого бульйону
  • 2-3 середніх картоплини
  • 3 середніх кабачка
  • 4 зубчики часнику
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 150 мл вершків
  • 2 лаврові листки
  • 2 в'ялених помідора
  • Кілька гілочок петрушки
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Молоді кабачки розрізати вздовж на три частини, скропити невеликою кількістю оливкової олії, викласти на деко з пергаментним папером, запікати в духовці при 200 ºС протягом 30-40 хвилин.
  2. Цибулю нарізати невеликими кубиками, часник очистити. У каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, обсмажити часник протягом хвилини на сильному вогні, додати цибулю, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору. Додати бульйон, картоплю, посолити і варити близько 20 хвилин до розм'якшення картоплі.
  3. Кабачки після запікання відправити в каструлю, варити близько 10 хвилин. За 1-2 хвилини до кінця приготування додати лавровий лист, вершки.
  4. Лавровий лист прибрати з супу, поперчити, зняти з вогню, подрібнити все блендером, повернути на слабкий вогонь і прогріти суп ще раз.
  5. Розлити суп по тарілках, додати кілька гілочок петрушки, нарізані в'ялені томати і подавати до столу.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляного супу від Джулії Чайлд і писали, як зробити окрошку вдома.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти