З кукурудзяної крупи можна приготувати кукурудзянку – смачний і корисний гарнір до м'яса або подати її як окрему страву із сиром та зеленню. Чим корисна кукурудзяна крупа та як її можна цікаво приготувати – розповіла у своєму інстаграмі фудексперт, консультант з їжі Світлана Левицька.
Кукурудзяна крупа багата на харчові волокна, а вони допомагають стимулювати роботу нашого кишківника. Також в кукурудзяній крупі є вітаміни та мінерали – А, групи В (особливо В1, В2), С, Е, К, РР, всі головні антиоксиданти, які прискорюють роботу мозку, підвищують рівень гемоглобіну крові і надають допомогу в передачі нервових імпульсів.
Кукурудзяну крупу можна не тільки варити, щоб готувати кашу: можна приготувати ситну та смачну кукурудзянку. Крім самої крупи, вам знадобляться 5 яєць, сметана і трохи цукру. Отже, спочатку беремо:
- 5 жовтків;
- 1 ст. л. цукру;
- 0,5 л сметани.
Збиваємо в однорідну масу, потім всипаємо в неї 0,5 літра кукурудзяної крупи (350 гр). Кукурудзяну крупу беріть дрібнішу. Якщо ж у вас тільки велика, то її краще перед додаванням замочити, щоб трохи набрякла. Потім беремо окремо:
- 5 білків;
- 0.5 ч. л. солі (за смаком).
Збиваємо це в густу піну, акуратно змішуючи з рештою маси (тією, де крупа, жовтки, сметана та цукор). Беремо каструлю, змащуємо її вершковим маслом, ставимо на вогонь. Далі завдання у нас таке: отримана маса не має кипіти.
Тому ставимо або на газ на парову лазню, або до духовки з індукцією та функцією регулювання температури, на плиту з режимом у районі 85 градусів. Запекти також варіант, але потрібно виміряти температуру, щоб маса не кипіла. Готуємо близько години, потім нарізаємо і подаємо як гарнір до м'яса або окремо з бринзою. Смачного!
Також ми писали, як приготувати корисний салат з кульбаб та кропиви за рецептом Євгенія Клопотенка.
А ще корисно дізнатися про 5 причин є зелені овочі щодня.