Стрітстайл в Нью-Йорку

Модні сумки осені 2021

Корисні сніданки

Стиль Кейт Міддлтон

Тести

Найдорожче

Що зі страв обов'язково варто скуштувати в Одесі: гід "Сьогодні" (частина 2)

Одеська кухня – це одна з фішок південного регіону

І побачити, і скуштувати! "Сьогодні" продовжують розповідати про те, чим туристу зайнятися в Одесі восени. Цього разу ми вирушимо гастрономічними маршрутами та розповімо, що обов'язково варто скуштувати зі страв, перебуваючи в Одесі.

Сюжет Анастасії Середи Відео: Сьогодні
Реклама

Столітрові дерев'яні бочки вишикувались у спеціальному темному павільйоні, очікуючи свого часу. На бочках вказано сорт і дату початку витримки – так народжується коньяк. Одесити запевняють, що знають про коньячну справу найдрібніші деталі.

"Існує понад дві тисячі ароматів, смаків і післясмаків коньяку. Але ви зі своїм нюхом схильні розрізняти тільки ті аромати, які оточують вас в повсякденному житті: інжир, фіалка, гвоздика, ваніль, спеції, дим, тютюн, чорнослив", – розповідає екскурсовод Сергій Гайдарджі.

Читайте також:

Реклама

А за роки взаємодії спирту з бочкою в напої можна відчути тонкі нотки деревини. До речі, працівники називають коньяк "доля ангела" через те, що довго зберігаючись у бочці, напій випаровується і за 20 років його залишається тільки 45 відсотків. Саме тому маркові напої такі дорогі.

Любителі вина тепер можуть насолодитися віртуальною дегустацією вин в Аргентині
Любителі вина тепер можуть насолодитися віртуальною дегустацією вин в Аргентині / Фото: Depositphotos

Відома Одеса і винами. "Наші землі Бессарабії дають винограду максимальну смакову насиченість, яка могла народитися тільки в цьому сонячному краї", – упевнений представник винного підприємства Анатолій Чмих.

Реклама

Уявити собі Одесу без рибних і м'ясних страв неможливо: бичок, форшмак, ікра з синіх, тюлька і фаршировані шийки. Взагалі, страви з Одеси – це одна з фішок південного регіону.

Корінний одесит і ресторатор Сава Лібкін розкриває секрет приготування вареників з камбалою: свіжа камбала, крапелька картопляного пюре, ложечка вершкового масла, трохи петрушки, тонке тісто і співвідношення начинки шість до чотирьох. Вартість однієї порції в закладі – 300 гривень, і поласувати такими варениками можна тільки в Одесі.

В Одесі також варто замовити мідії або устриці
В Одесі також варто замовити мідії або устриці / Фото: Pixabay

А ось потрапивши на місцеві ринки або ярмарки, місцеві рекомендують не обходити рядів з мідіями та устрицями.

"Якщо брати тих самих французів, які є гуру цієї страви – вони на сьогодні навіть хліб випікають з устрицями. Але класика устриці – це її відкрити та додати пару крапель лимонного соку", – ділиться продавець устриць Олексій Мостовий.

За день туристи з'їдають до п'яти тисяч кілограмів устриць. Ціни на них – від п'ятдесяти гривень за штуку.

Раніше ми розповідали про осінній раціон і як правильно харчуватися з настанням холодів.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Новий кадр зі знімань сіквелу "Секс та місто"
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти