I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

3 рецепти пишних пиріжків до Яблучний Спас

Якщо фрукти дуже соковиті, посипте їх ложкою крохмалю, краще кукурудзяного, він не має запаху, як картопляний. Крім цього, яблука для начинки можна попередньо протушкувати на сковороді
Рецепти пиріжків з яблучною начинкою
Рецепти пиріжків з яблучною начинкою

Яблучний Спас щороку відзначають 19 серпня. На Другий Спас готують випічку з яблуками: пироги, штруделі, печиво. Фрукти запікають у духовці з медом і горіхами, варять з них варення і компоти. Якщо любите аромат і пишність дріжджових пиріжків, то рецепти нижче знадобляться. Кількість цукру та кориці в начинці регулюйте на свій смак. А щоб вигідно зібратися на пікнік, ознайомтеся з цим матеріалом.

Дріжджові пиріжки з яблуками в духовці

Пиріжки з яблучною начинкою
Пиріжки з яблучною начинкою

Реклама

Складові для тіста

  • 200 г борошна
  • 1,5-2 ч. л. сухих дріжджів
  • 125 мл молока
  • Дрібка солі
  • 2 ст. л. цукру
  • Збите яйце – для змазування

Для начинки

  • 2-3 середніх яблук
  • Гвоздика
  • Кориця
  • 20 г вершкового масла
  • 1-2 ст. л. цукор

Спосіб приготування

Реклама
  1. Розчиніть дріжджі і 1 ст. л. цукру в 4 ст. л. теплого молока. Дайте постояти 10-15 хвилин. Перемішайте.
  2. Борошно змішайте з сіллю і 1 ст. л. цукру, додайте молоко, що залишилося, сухі дріжджі і замісіть тісто.
  3. Накрийте вологою серветкою і залиште підходити на 1 годину в теплому місці, після чого обомніть. Залиште ще на 30 хвилин.
  4. Для начинки яблука дрібно наріжте і припустіть у вершковому маслі з цукром і спеціями (близько 5 хвилин).
  5. Коли тісто підійде вдруге, розділіть його на шматочки і сформуйте з них кульки.
  6. Кульки розплющите, покладіть у центр начинки і сформуйте пиріжки.
  7. Пиріжки викладіть на деко, накрийте вологою серветкою і дайте постояти 30 хвилин. Змастіть збитим яйцем.
  8. Випікайте пиріжки близько 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
  9. Дістаньте з печі й накрийте чистим кухонним рушником.

Читайте також:

Пісні пиріжки з яблуками

Пісні пиріжки з яблуками
Пісні пиріжки з яблуками

Складові для опари

Реклама
  • 125 г води
  • 200 г борошна
  • 1/4 ч. л. сухих дріжджів

Для тіста

  • Опара
  • 400 г просіяного борошна
  • 190 мл води
  • 100 мл олії
  • 1,5 ч. л. солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • Трохи міцного солодкого чаю

Для начинки

  • 3 середніх яблука
  • 2 ст. л. цукру
  • 1,5 ч. л. крохмалю
  • 1 ч. л. кориці
  • Лимонний сік

Спосіб приготування

  1. Змішайте всі інгредієнти для опари, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10 годин.
  2. Приготуйте тісто: шматочками відправте опару в воду, додайте всі інші інгредієнти і замісіть гладке, тісто, що не липне до рук. Залиште його на 1-1,5 години. Коли тісто підійде, скачайте його в кулю і залиште, доки ще раз не збільшиться в об'ємі.
  3. Очищені яблука наріжте кубиками, змішайте їх з крохмалем, лимонним соком, корицею і цукром.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  5. Розділіть тісто на невеликі шматочки (близько 20 штук) і зробіть з них коржики. Покладіть всередину начинку і защипайте краї.
  6. Покладіть пиріжки на застелене пергаментом деко швом униз, дайте розстоятися впродовж 20 хвилин. Змастіть солодким чорним чаєм.
  7. Поставте пиріжки в духовку і випікайте близько 20 хвилин, доки вони не підрум'яняться.

Пухкі пиріжки з яблуками

Пухкі пиріжки з яблуками
Пухкі пиріжки з яблуками

Складові для тіста

  • 1/2 літра молока
  • 2 ч. л. дріжджів
  • 150 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 950 г борошна
  • 1 ч. л. солі

Для начинки

  • 2 кг яблук
  • 1 лимон
  • 1 ст. л. меду
  • 40 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • Паличка кориці

Спосіб приготування

  1. Злегка підігрійте молоко і розведіть у ньому дріжджі. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 15 хвилин.
  2. Розтопіть вершкове масло й остудіть. Збийте два яйця із сіллю і змішайте з опарою, додайте розтоплене масло. Всипаючи поступово борошно, замісіть тісто, скачайте його в кулю, накрийте і залиште в теплому місці на годину, а потім розділіть на 50 кульок.
  3. Поріжте яблука кубиками, додайте цедру і сік одного лимона, вершкове масло, мед, цукор і корицю. Тушкуйте на повільному вогні хвилин 10-15, щоб кубики стали м'якими.
  4. Кожну кульку тіста розкачайте в кружок і покладіть в нього начинку. Защипайте зверху і змастіть поверхню яйцем, що залишилося.
  5. Випікайте в духовці за температури 190 градусів близько 20 хвилин – доки тісто не підрум'яниться. Готові пиріжки перекладіть на тарілку і накрийте чистим рушником.

Як приготувати пиріжки з овочами – самоси – дізнаєтеся з відео.

І ще 3 рецепти пиріжків з різних країн зібрані тут.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти