Напої, що зігрівають, не обов'язково повинні бути алкогольними. Прянощі, як і спиртне, стимулюють кровообіг, організм виділяє більше ферментів, а ті працюють, зігріваючи нас. Тільки пам'ятайте – в день можна вживати не більше чайної ложки однієї зі спецій або їх суміші.
Ароматний гарячий шоколад зі збитими вершками
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 1 склянка молока
- 1/2 склянки жирних вершків (не менше 30%)
- 2 ст.л. меду
- 1 ст.л. кориці
- 100 г чорного шоколаду
- Ванілін – на кінчику ножа
- Маршмелоу – для подачі
Спосіб приготування:
- Збити вершки з ваніллю до м'яких піків (коли на вершках залишається слід від вінчика, а самі вершки добре тримають форму, значить, вони готові).
- У сотейнику з'єднати молоко, мед і корицю. Нагрівати кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, вмішати шоколад до повного його розчинення.
- Молочно-шоколадну суміш з'єднати зі збитими вершками і швидко перемішати (залиште столову ложку вершків для прикраси).
- Подавати гарячий шоколад відразу після приготування, за бажанням прикрасивши маршмелоу.
Чай масала
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 5-7 стручків зеленого кардамону
- 3-4 гвоздики
- 1-2 зірочки анісу (за бажанням)
- 5-7 горошин перцю (за бажанням)
- 1 склянка води
- 2-3 скибочки імбиру зі шкіркою
- 1/2 палички кориці, розламаної навпіл
- 1-2 ст.л. чорного чаю (або 1-2 чайних пакетика)
- 1 склянка молока
- 2-3 ч.л. (або більше або менше) кленового сиропу, меду або цукру
Дивіться відео, чим корисний імбир:
Спосіб приготування:
- Злегка подрібніть стручки кардамону, гвоздику, зірчастий аніс і перець горошком. Помістіть в невелику каструлю з 1 склянкою води.
- Додайте імбир, корицю і чорний чай.
- Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь (не кип'ятіть чай, він стане гірким) і дайте йому настоятися не менше 10 хвилин.
- Додайте молоко на ваш вибір. Ще раз доведіть до кипіння, вимкніть вогонь.
- Додайте цукор або мед, спробуйте. При необхідності додайте більше.
- Перелийте в склянку або кухоль для чаю.
Яблучний напій з імбиром від Кортні Кардаш'ян
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 1 л води
- 1 червоне яблуко (нарізане на четвертинки)
- 2 палички кориці
- 8 цілих гвоздик
- 1/4 ч.л. куркуми
- 2,5 см шматочок імбиру (нарізаний)
- 1 пучок м'яти
- 1 лимон
- 1/4 ч.л. меленого кардамону
- Органічний мед Манука
Спосіб приготування:
- Додайте воду, яблуко, палички кориці, гвоздику, куркуму, імбир, м'яту і кардамон у велику каструлю.
- Видавіть половину лимона в каструлю, тонко наріжте другу половину.
- Доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 10 хвилин, накривши кришкою.
- Налийте чайну ложку меду на дно кожної чашки. Процідіть чай через ситечко і перемішайте, щоб мед розчинився.
- За бажанням прикрасьте напій скибочкою лимона або м'ятою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом алкогольного коктейлю з імбиром і куркумою, а також писали, як приготувати сангрію з осінніми фруктами.