Імбир – корінь, цілющі властивості якого були відомі ще в Стародавній Індії. Його з успіхом застосовували для лікування захворювань шлунка, при різних розладах кишечника. У складі прянощі є речовини, які благотворно впливають на весь організм в цілому.
Імбир має антибактеріальну дію, тому добре допомагає при лікуванні кашлю, ангіни, нежиті, а також для зняття жару. З ним роблять гарячі ванни, інгаляції, спиртові настої. Але найпопулярніші напої, приготовані з цим коренем.
Журавлинно-імбирний чай
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- Журавлина – 300 г
- Вода – 1,5 л
- Мед – за смаком
- Корінь імбиру – шматочок близько 2 см
Дивіться відео, як приготувати імбирний квас:
Спосіб приготування:
- Закип'ятити воду в каструлі, додати журавлину і нарізаний імбир, знову довести до кипіння і варити 5-7 хвилин.
- Зняти каструлю з вогню, процідити напій через сито, імбир вийняти, ягоди протерти, пюре додати в відвар, макуху викинути.
- Додати мед за смаком і розмішати.
Золоте латте
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мл
- Куркума – 1,5 ч.л.
- Імбир – 1 ч.л.
- Перець чорний – 2 горошин
- Кориця – 1 ч.л.
- Кардамон – 2 шт
- Мед – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- Молоко довести до кипіння і зняти з плити.
- Додати всі спеції, добре перемішати і дати настоятися 5 хвилин.
- Процідити через сито, збити блендером до утворення пінки.
- У чашку налити мед і додати латте.
Імбирний чай з лимоном і медом
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- Половинка лимона
- Окріп – 1,5 л
- Шматочок свіжого кореня імбиру величиною 3,5 см
- Мед – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Лимон вимити, обдати гарячою водою і порізати тонкими кружальцями.
- Імбир очистити від шкірки і тонко нарізати. Помістити в чайник для заварювання лимон і імбир.
- Влити окріп, накрити кришкою. Дати настоятися, 5 хвилин. Додати мед, перемішати.
- Накрити рушником і настоювати ще 15 хвилин. Розлити напій по склянках.
Яблучний збитень з імбиром
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- Яблука – 2 шт.
- Сушена м'ята – 2 ч. Л.
- Імбир – за смаком
- Паличка кориці – 1 шт.
- Гвоздика – 4 шт.
- Мед – 5 ст.л.
- Вода – 6 склянок
Спосіб приготування:
- Яблука вимити і нарізати на шматочки разом з шкіркою. Викласти в каструлю.
- Додати м'яту, імбир, корицю і гвоздику.
- Залити все водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити 15 хвилин.
- Забрати каструлю з вогню, додати мед, перемішати, закрити кришкою і залишити настоятися 15-20 хвилин.
- Гарячий напій процідити, розлити по чашках або склянках і насолоджуватися.
Імбирний чай з прянощами від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- Корінь імбиру свіжий – 1 шт.
- Зірочка бадьяна – 1 шт.
- Паличка кориці – 1 шт.
- Лайм – 1/2 шт.
- Апельсинова цедра – за смаком
Спосіб приготування:
- На дрібній тертці натерти свіжий корінь імбиру, щоб вийшло приблизно 1-2 ч. л. тертої маси.
- У чайник для заварювання покласти зірочку бадьяна, паличку кориці, додати сік половини лайма, апельсинову цедру і імбир.
- У чайник покласти зірочку бадьяна, паличку кориці, додати сік половини лайма, апельсинову цедру і імбир.
- Можна додати або не додавати чай на свій смак. Залити все окропом, дати настоятися.
Порада: В настояний напій можна додати за смаком трохи меду або подати його окремо.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити каву в турці . "Сьогодні" також ділилися рецептом какао на молоці .