Головна Сьогодні

Як спекти ароматний сливовий штрудель

Рецепт смачної осінньої випічки зі сливами

Штрудель зі сливами виходить дуже смачним, соковитим і ароматним. Він готується з тонкого витяжного тіста. Щоб тісто не розмокнуло, обов'язково присипте його панірувальними сухарями або меленим мигдалем.

Сливовий штрудель в духовці

Штрудель зі сливовою начинкою
Штрудель зі сливовою начинкою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 274 ккал на 100 г

Для тіста:

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 130 мл води
  • 1/2 яйця
  • 2 ст.л. олії + ще трохи
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 700 г слив (кісточки видалити)
  • 100 г цукру
  • 90 г панірувальних сухарів
  • Щіпка меленої гвоздики
  • Щіпка мускатного горіха
  • 100 г вершкового масла
  • Цукрова пудра – для подачі

Дивіться відео, як приготувати сливовий соус:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте борошно з водою, 1/2 яйця, сіллю і 2 ст.л. олії. Замісіть липке тісто. Змастіть руки олією і зберіть тісто в кулю. Покладіть в змащену олією миску і накрийте серветкою. Залиште на 2 години.
  2. Сливи розріжте на четвертинки, змішайте з цукром і спеціями.
  3. Розтопіть вершкове масло, додайте його до панірувальних сухарів, зберігши близько 4 ст.л.
  4. Вологий кухонний рушник присипте борошном; викладіть на нього тісто. Спочатку розкачайте качалкою, злегка присипаючи борошном. Потім візьміть в руки і витягніть, підтримуючи зовнішньою стороною долонь. Поверніть тісто на рушник і підтягніть товсті краї від центру в сторони, зайве обріжте. Тісто має бути витягнуто так, щоб було видно малюнок на рушнику.
  5. Злегка змастіть поверхню тіста 2 ст.л. (30 мл) розтопленого вершкового масла. Викладіть панірувальні сухарі, потім сливи.
  6. За допомогою рушники згорніть у щільний рулет. Перекладіть на деко швом вниз.
  7. Змастіть збитим яйцем і вершковим маслом (2 ст.л. або 30 мл).
  8. Випікайте при 200 градусах близько 40 хвилин. Дайте трохи охолонути і подавайте, посипавши цукровою пудрою.

Як відокремити половину яйця

В мисочку розбийте яйце, трохи збовтайте, щоб жовток перемішався з білком, і відміряйте потрібну кількість.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного штруделя з родзинками і горіхами, а також розповідали, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти