Головна Сьогодні

Рецепт гарбузового джему з апельсином і обліпихою

Така заготовка виходить неймовірно ароматною

Пряне варення з гарбуза, апельсинів і обліпихи додасть фарб у ваші осінні будні. Щоб джем вийшов смачніше, використовуйте мускатний гарбуз – він солодкий і дуже ароматний.

Крім кориці, в заготовку можна додати і інші спеції: імбир, мускатний горіх, ваніль.

Гарбузовий джем з обліпихою і апельсином

Гарбузовий джем
Гарбузовий джем
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

  • 161 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 450 г гарбузової м'якоті
  • 200 г обліпихи
  • 1 апельсин
  • 1 паличка кориці
  • 220 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки і насіння. Нарізати дрібними кубиками, покласти в каструльку.
  2. Додати корицю, сік і цедру апельсина. Варити під кришкою на невеликому вогні 30-40 хвилин.
  3. Обліпиху помити і подрібнити у блендері з разом цукром.
  4. Видалити корицю з каструлі, гарбуз подрібнити блендером або розім'яти за допомогою картопляного преса. Додати пюре з обліпихи.
  5. Варити 15-20 хвилин, а в кінці варіння за бажанням ще раз подрібнити джем блендером, щоб домогтися повної однорідності.

Як зберігати заготовку

Перелити джем в стерилізовану баночку, закрити і зберігати в холодильнику.

Дивіться відео, як смачно приготувати гарбуз:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом желе з обліпихи, а також писали, як зробити пряне гарбузове лате.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти