Головна Сьогодні

Табуле: готуємо східний салат з кускусу та овочів

Цей ароматний і ситний салат стане повноцінним обідом або вечерею влітку

Салат табуле можна назвати наймоднішою і найпоширенішою стравою східної кухні. Він готується з кускусу, булгуру або кіноа, подрібненої зелені, помідорів, огірків і солодкого перцю. Заправляється табуле оливковою олією з лимонним соком.

Табуле з кускусу

Салат з кускусу та овочів
Салат з кускусу та овочів
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

  • 150 ккал на 100 г

Інгредієнти на 2 порції:

  • 0,5 склянки кускусу
  • 2/3 склянки води
  • 1 огірок
  • 1 помідор
  • По 0,5 шт. червоного, зеленого і жовтого болгарського перцю
  • По 5 г свіжої петрушки, кінзи, базиліка, кропу, м'яти
  • 2-3 зубчики часнику
  • 0,5 шт. лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Залити кускус гарячою водою і залишити на 5 хвилин. Або ж залити водою і готувати на сковороді протягом 5 хвилин, помішуючи.
  2. Зелень нарізати дуже дрібно, додати до неї сік з половинки лимона і оливкову олію, видавити часник, посолити – вийде заправка для салату. За бажанням замість оливкової олії можна додати білий бальзамічний оцет.
  3. Овочі нарізати дуже дрібно, додати до них готовий кускус, перемішати, полити заправкою, ще раз перемішати, прикрасити гілочкою петрушки. Подавати салат холодним.

Корисна порада

Щоб кускус був красивого кольору, можна додати трохи куркуми.

Дивіться відео, як приготувати турецький салат з булгуру та овочів:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солодкий кускус з горіхами та сухофруктами, а також ділилися рецептом літнього салату з винограду, інжиру і сиру.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти