Табуле – це салат з булгура, помідорів, подрібненої зелені петрушки, зеленої цибулі та інших пряних трав. Заправляється він оливковою олією з лимонним соком. Чим дрібніше нарізані овочі для табуле, тим краще. Якщо огірки чи помідори занадто водянисті, потрібно видалити зайву рідину і насіння.
Щоб зробити страву корисніше, ми радимо додати кіноа замість булгура. Цей суперфуд не містить глютену, багатий клітковиною і антиоксидантами. Щоб кіноа не гірчила, попередньо замочіть її в холодній воді.
Табуле з кіноа
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 102 ккал на 100 г
Складові:
- 1 склянка кіноа
- 2 склянки води
- 100 г помідорів
- 50 г огірка
- 50 г червоного перцю
- 50 г жовтого перцю
- 25 г в'ялених в олії помідорів
- 10 г червоної цибулі
- 100 мл оливкової олії
- 15 мл лимонного соку
- 15 г петрушки
- 15 г кінзи
- 15 г м'яти
- 2 г морської солі
Спосіб приготування:
- Відваріть кіноа. Крупу треба промити, засипати в киплячу воду, довести до кипіння і варити ще 10 хвилин. Потім остудити.
- Обшпарте помідор окропом і зніміть з нього шкірку. Дуже дрібними кубиками наріжте всі овочі: перець, помідори, огірок, цибулю, в'ялені помідори.
- Зелень пошаткуйте так дрібно, як тільки зможете.
- У мисці змішайте і збийте вінчиком лимонний сік і олію. Додайте варену кіноа, нарізані овочі і зелень. Добре перемішайте. При бажанні трохи підсоліть страву.
Корисна порада
У салат можна додати трохи розкришеної фети або бринзи.
Дивіться відео, як зробити салат в пекінській капусті:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити табуле з кускусу. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle розповідали, як зробити салат з кіноа і куркою.