Мітболи – це м'ясні кульки з фаршу, найчастіше яловичого. Вони тушкуються в томатному соусі і подаються разом з пастою. У нашому рецепті мітболи попередньо не обсмажуються, а запікаються в духовці, що робить їх корисніше.
Мітболи в томатному соусі
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 177 ккал на 100 г
Складові:
Для мітболов:
- 800 г яловичого фаршу
- 200 г курячого фаршу
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 4 ст.л. молока
- 100 г панірувальних сухарів
- 3 ст.л. оливкової олії
- По 1 ч.л. орегано, майорану, чебрецю, петрушки
- Базилік і пармезан – для подачі
Для соусу:
- 400 г банка різаних томатів
- 1 л томатного соку
- 1 цибулина
- 2 ст.л. оливкової олії
- Сіль, мелений перець
Дивіться відео, як вибрати хороший фарш:
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти для фаршу ретельно перемішати, залишити на 10-15 хвилин, поки готується соус.
- Розігріти велику сковороду з оливковою олією, покласти в неї дрібно нарізану цибулю і готувати на невеликому вогні близько 10 хвилин до м'якості, періодично помішуючи. Додати подрібнений часник і готувати ще 3 хвилини.
- Вилити в сковороду томатний сік і помідори, додати по 1/2 ч.л. солі і перцю. Довести до кипіння і, не накриваючи кришкою, тушкувати 30 хвилин. Суміш потрібно час від часу помішувати.
- Духовку розігріти до 200 °С.
- З фаршу зробити мітболи розміром з волоський горіх. Викласти їх на деко, застелене папером для випічки, і змастити зверху оливковою олією. Відправити в піч на 10 хвилин.
- Дістати мітболи з духовки, викласти в сковороду з соусом і тушкувати їх 40 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
Як подавати страву
Прикрасити листочками свіжого базиліка і стружкою пармезану. Подавати разом зі спагеті.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати на вечерю з фаршу, а також ділилися рецептом мусаки з баклажанів з фаршем.