Свинина з яблуками і гірчицею – ідеальний рецепт для ситної літньої вечері. Яблука роблять м'ясо ніжним, дарують йому приємний смак і неймовірний аромат.
Подавайте страву з запеченою картоплею, відвареним рисом або салатом зі свіжих овочів.
Свинина з яблуками і гірчицею
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 230 ккал на 100 г
Складові:
- 600 г свинячої вирізки
- 2-3 кисло-солодких яблука
- Трохи бульйону або води
- 1 ст.л. гірчиці
- 1 ст.л. сметани або вершків (за бажанням)
- Зелень (петрушка або кервель)
- Рослинна олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Свинину нарізати товстими шматочками, злегка відбити, щоб вийшли рівні медальйони.
- Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками.
- У сковороді розігріти олію. Обсмажити м'ясо практично до повної готовності і перекласти на тарілку.
- Влити трохи бульйону (близько 1/2 склянки), дати трохи випаруватися. Додати гірчицю, перемішати. Слідом додати яблука і дати їм потушкуватися декілька хвилин.
- Повернути в сковороду м'ясо, довести до повної готовності.
- За бажанням додати в соус сметану. Посолити і поперчити. Посипати зеленню і подавати.
Корисна порада
Восени замість яблук можна буде використовувати айву.
Дивіться відео, як приготувати буженину з яблуками:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинини з лисичками, а також писали, як смачно запекти свинячі реберця.