Ніжні, м'які, ці пиріжки з яблуками в духовці зберуть усіх за столом і наповнять ваш дім теплом і затишком. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 12 пиріжків. Для начинки вибирайте невеликі яблука з кислинкою, наприклад, "Білий налив".
Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 241 ккал на 100 г
Складові:
- 200 г вершкового масла
- 210 г сметани
- 4 столові ложки цукру
- 350 г борошна
- 10 г розпушувача
- 6 невеликих яблук
- Молоко або сметана – для змазування
- Цукор – для посипання
Спосіб приготування:
- Розтопити вершкове масло, додати сметану, цукор, перемішати.
- Просіяти борошно і розпушувач, перемішати до отримання однорідного м'якого тіста. Обернути тісто харчовою плівкою, залишити в холодильнику на годину.
- Яблука розрізати на половинки, почистити від шкірки і насіння.
- Розділити тісто на 12 рівних частин, кожну розкачати, покласти в середину кружечка половинку яблука зрізом вгору, підігнути краї всередину. Викласти готові пиріжки на деко, застелене папером для випічки.
- Змастити пиріжки молоком або збитим яйцем і присипати цукром перед випічкою. Випікати при 180 °С до золотистого кольору, близько 20-30 хвилин.
Корисна порада
У начинку можна додати корицю, ваніль або дрібно натерту лимонну цедру.
Дивіться відео, як спекти пиріжки з рибною начинкою:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних пиріжків з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати яблучні пиріжки з листкового тіста.