Головна Сьогодні

Як спекти ніжні яблучні пиріжки на сметані

Такі пиріжки готуються швидше і простіше, ніж з дріжджового тіста

Ніжні, м'які, ці пиріжки з яблуками в духовці зберуть усіх за столом і наповнять ваш дім теплом і затишком. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 12 пиріжків. Для начинки вибирайте невеликі яблука з кислинкою, наприклад, "Білий налив".

Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста

Пиріжки з яблуками на сметані в духовці
Пиріжки з яблуками на сметані в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 241 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 г вершкового масла
  • 210 г сметани
  • 4 столові ложки цукру
  • 350 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 6 невеликих яблук
  • Молоко або сметана – для змазування
  • Цукор – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Розтопити вершкове масло, додати сметану, цукор, перемішати.
  2. Просіяти борошно і розпушувач, перемішати до отримання однорідного м'якого тіста. Обернути тісто харчовою плівкою, залишити в холодильнику на годину.
  3. Яблука розрізати на половинки, почистити від шкірки і насіння.
  4. Розділити тісто на 12 рівних частин, кожну розкачати, покласти в середину кружечка половинку яблука зрізом вгору, підігнути краї всередину. Викласти готові пиріжки на деко, застелене папером для випічки.
  5. Змастити пиріжки молоком або збитим яйцем і присипати цукром перед випічкою. Випікати при 180 °С до золотистого кольору, близько 20-30 хвилин.

Корисна порада

У начинку можна додати корицю, ваніль або дрібно натерту лимонну цедру.

Дивіться відео, як спекти пиріжки з рибною начинкою:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних пиріжків з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати яблучні пиріжки з листкового тіста.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти