Спагеті аліо і оліо – традиційна страва неаполітанської кухні. Ця паста готується з великою кількістю часнику. Як правило, до страви додається гострий перець, петрушка, а також сир (пармезан або пекоріно). Такий рецепт дуже зручний, коли потрібно швидко приготувати що-небудь на вечерю.
Паста з часником
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 219 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г спагеті або капеліні
- 1 головка часнику
- 2 шт. чилі
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. панірувальних сухарів
- 70 г твердого сиру
- Зелень
- Сіль
Спосіб приготування:
- Відваріть пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці.
- Розігрійте сковороду з оливковою олією.
- Дрібно порубайте очищений часник. Закиньте його в сковороду.
- Один перець чилі дрібно порубайте, другий залиште цілим. Додайте в сковороду.
- Потім додайте в сковороду хлібні крихти. Трохи обсмажте. Влийте ополоник води з каструлі з пастою.
- Додайте пасту без рідини в сковороду. Посипте чорним перцем і дрібно посіченою зеленню.
Як подавати страву
Посипте гарячу пасту тертим пармезаном і подавайте.
Більш детально – дивіться в сюжеті:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти з лисичками і сиром, а також ділилися рецептом спагеті а-ля путанеска.