Головна Сьогодні

5 рецептів смачної вечері за 30 хвилин

Це може бути курячий шніцель, лечо по-угорськи або смажений рис зі свининою

Ідея для вечері - смажений рис
Фото: instagram.com/cookbook.inst/
Ідея для вечері - смажений рис
Фото: instagram.com/cookbook.inst/

Декілька корисних інгредієнтів, приготування яких не потребує багато часу, трохи кулінарної фантазії – і швидка вечеря для всієї родини готова. Ну а якщо є трохи більше часу, то вечірню їжу можна перетворити на щось незвичайне. Можна приготувати курячий шніцель, рибу в горіховій паніровці або лечо по-угорськи.

Паста з тунцем, кукурудзою і вершками

Фото: Pinterest

Інгредієнти

  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. нарізаного часнику
  • 2 ст. л. білої цибулі, нарізаної
  • 1 б. тунця шматочками у власному соку
  • 1 чашка консервованої кукурудзи
  • 1/2 чашки вершків
  • Сіль, перець
  • 2 1/2 чашки пасти фузілі, приготовленої
  • Сир пармезан – для подачі
  • Рубана петрушка – для гарніру

Спосіб приготування

  1. Нагрійте масло та оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте часник, цибулю і тунець 2-3 хвилин.
  2. Додайте кукурудзу і вершки; добре перемішайте і готуйте 1-2 хвилини. Приправте за смаком сіллю і перцем.
  3. Залийте соусом приготовлену пасту безпосередньо перед подачею на стіл. Зверху покладіть пармезан і прикрасьте зеленню петрушки.

Лечо з яйцем по-угорськи

Лечо з яйцем
Лечо з яйцем
Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 4 яйця
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 2 солодких червоних перці
  • 2 перцю "Білозірка"
  • 3 помідори
  • Оливкова олія, зелень, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями.
  2. Розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю.
  3. Після додаємо перець з помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності.
  4. Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.

Смажена риба в горіховій паніровці

Риба в горіховій скоринці
Риба в горіховій скоринці
Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 750 г риби (тріски, хека)
  • 2 яйця
  • 100 г борошна
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 50 г очищених волоських горіхів
  • 50 г панірувальних сухарів
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Наріжте рибу порційними шматками, збризніть лимонним соком. Натріть спеціями, обваляйте в борошні.
  2. Зніміть лимонну цедру. Вичавіть лимонний сік. Наріжте горіхи. Змішайте і додайте панірувальні сухарі.
  3. В окремій мисці збийте яйця, посоліть. Умочіть рибу в кляр, панірування і обсмажуйте 4 хвилини з кожного боку.
  4. Після приготування викладіть рибу на тарілку.
  5. Подавайте із зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.

Смажений рис зі свининою

смажений рис
смажений рис
Фото: Pixabay

Інгредієнти

  • Олія – 2 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. л. + 1/4 ч. л.
  • Рубаний часник – 1 зуб.
  • Очищений тертий імбир – 1 ч. л.
  • Нарізана зелена цибуля – 1 пучок
  • Нарізана тонкими смужками свинина – 225 г
  • Нарізана тонкими смужками морква – 2 шт.
  • Заморожений зелений горошок – 1/2 склянки
  • Варений рис – 2 склянки
  • Рисовий оцет – 2 ст. л.

Спосіб приготування

  1. У великій сковороді нагріти 1 столову ложку олії на сильному вогні. Тим часом у невеликій мисці злегка збити яйця з 1/4 чайної ложки соєвого соусу. Додати яйця в сковороду і перемішати.
  2. Готувати без перемішування впродовж хвилини, потім скласти в рулет за допомогою кухонної лопатки. Перекласти яйця на робочу поверхню і нарізати шматочками завширшки 1 см.
  3. Влити 1 столову ложку олію в сковороду. Додати часник, імбир і білу частину зеленої цибулі. Готувати, постійно помішуючи, до появи аромату, 30 секунд. Додати свинину і смажити, розбиваючи м'ясо дерев'яною ложкою, доки воно не приготується.
  4. Додати моркву, горох і рис і перемішати. Додати приготоване яйце, 2 столові ложки соєвого соусу, оцет і готувати, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. За необхідності влити трохи води.
  5. Посипати страву зеленою цибулею і подавати.

Шніцель з курячого філе

Шніцель в паніровці
Шніцель в паніровці
Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 4 філе курячої грудки
  • 75 мл вершків 18-22%
  • 2 яйця
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 15 г кукурудзяного крохмалю чи борошна
  • 1 ч. л. сушених італійських трав
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Олія – для смаження
  • Топлене вершкове масло – за бажанням

Спосіб приготування

  1. З грудок зрізаємо зайвий жир і прожилки. Кожне куряче філе поміщаємо між двома шарами харчової плівки і акуратно, але ретельно відбиваємо.
  2. За допомогою вінчика змішуємо разом вершки і яйця до однорідності.
  3. Всі сухі інгредієнти добре перемішуємо в окремому посуді.
  4. Для того, щоб занурювати філе в підготовлені суміші, нам знадобляться неглибокі ємності. В одну заливаємо вершково-яєчну суміш, в іншу – висипаємо сухарі, рівномірно розподіляючи.
  5. У сковороді розігріваємо два види олії.
  6. Кожне філе занурюємо у вершкову суміш, а потім ретельно обвалюємо в борошняній. Розміщуємо на сковороду і смажимо до апетитного золотистого кольору з кожного боку. Важливо не пересушити м'ясо.
  7. Готові шніцелі викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
  8. Подаємо разом з рисом, тушкованими овочами, картоплею або салатом. Зверху страву можна посипати свіжою зеленню.

Ще одна ідея для смачної вечері – рибний рієт. Рецепт дивіться у відео.

Тут зібрано 7 ідей для швидкої вечері для всієї родини.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти