Модні сукні весни 2022

Трендові сумки осені 2021

У чому користь горіхів

Секрети краси Софі Лорен

Тести

Найдорожче

Рецепт сметанно-полуничного торта без випічки

Готуємо смачний і красивий літній десерт

Полуничний торт з желе – ідеальний десерт для літа, легкий, смачний і освіжаючий. Його може зробити навіть початківець-кулінар.

Основа для десерту готується як для чізкейку – з крихт печива і розтопленого вершкового масла. Потім викладається сметанний шар, а зверху – полуничне желе разом з тонко нарізаними ягодами.

Реклама

Сметанно-полуничний торт

Торт з полуницею і желе
Торт з полуницею і желе / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 годину + час на застигання
Реклама

Калорійність:

  • 217 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г печива
  • 400 мл сметани або грецького йогурту
  • 170 г цукру
  • 5 г желатину
  • 130 г вершкового масла
  • 200 г полуниці
  • 1 упаковка полуничного желе

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Печиво складіть в будь-який щільний пакет і за допомогою качалки подрібніть його в крихту.
  2. Перекладіть подрібнене печиво в миску.
  3. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Додайте масло до печива. Добре перемішайте руками, щоб масло просочило печиво.
  4. Форму для випічки застеліть харчовою плівкою.
  5. Руками розподіліть отримане "тісто" по дну форми, рівномірно і добре утрамбувати. Відправте форму в холодильник на 15 хвилин.
  6. Полуницю помийте, обріжте хвостики. Наріжте кожну полуницю уздовж на тонкі слайси.
  7. Дістаньте форму з холодильника, розподіліть частину полуниці по колу по висоті бортика.
  8. Сметану або йогурт збийте з цукром міксером хвилин 5-7, до загусання.
  9. Желатин залийте 1-2 ст.л. теплої води. Дайте йому постояти хвилин 5-7, щоб він набряк, і розпустіть його потім на паровій бані або в мікрохвильовій печі (20 секунд при 600 Вт).
  10. Додайте желатин в сметанно-цукрову масу, перемішайте. На цьому етапі можна додати в сметанний прошарок полуничне пюре.
  11. Вилийте сметанну суміш у форму, відправте на 20 хвилин в холодильник, щоб шар застиг.
  12. Полуничне желе приготуйте відповідно до інструкції на упаковці.
  13. Дістаньте форму з тортом з холодильника. Викладіть на сметанний шар полуницю, що залишилася, в довільному порядку. Залийте в форму желе.
  14. Поставте полуничний торт в холодильник до повного застигання, на 1 годину мінімум.
  15. Готовий полуничний торт дістаньте з холодильника. Зніміть харчову плівку і викладіть торт на блюдо. Можна прикрасити торт листочками свіжої м'яти.

Корисна порада

Наливайте полуничне желе на торт по 1 ст.л., так ви точно не пошкодите сметанний шар.

Дивіться відео, як зробити сметанник без випічки:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити лимонний торт без випічки і ділилися рецептом полуничного чізкейку без випічки .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Новий кадр зі знімань сіквелу "Секс та місто"
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти