Полуничний торт з желе – ідеальний десерт для літа, легкий, смачний і освіжаючий. Його може зробити навіть початківець-кулінар.
Основа для десерту готується як для чізкейку – з крихт печива і розтопленого вершкового масла. Потім викладається сметанний шар, а зверху – полуничне желе разом з тонко нарізаними ягодами.
Сметанно-полуничний торт
Час приготування:
- 1 годину + час на застигання
Калорійність:
- 217 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г печива
- 400 мл сметани або грецького йогурту
- 170 г цукру
- 5 г желатину
- 130 г вершкового масла
- 200 г полуниці
- 1 упаковка полуничного желе
Спосіб приготування:
- Печиво складіть в будь-який щільний пакет і за допомогою качалки подрібніть його в крихту.
- Перекладіть подрібнене печиво в миску.
- Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Додайте масло до печива. Добре перемішайте руками, щоб масло просочило печиво.
- Форму для випічки застеліть харчовою плівкою.
- Руками розподіліть отримане "тісто" по дну форми, рівномірно і добре утрамбувати. Відправте форму в холодильник на 15 хвилин.
- Полуницю помийте, обріжте хвостики. Наріжте кожну полуницю уздовж на тонкі слайси.
- Дістаньте форму з холодильника, розподіліть частину полуниці по колу по висоті бортика.
- Сметану або йогурт збийте з цукром міксером хвилин 5-7, до загусання.
- Желатин залийте 1-2 ст.л. теплої води. Дайте йому постояти хвилин 5-7, щоб він набряк, і розпустіть його потім на паровій бані або в мікрохвильовій печі (20 секунд при 600 Вт).
- Додайте желатин в сметанно-цукрову масу, перемішайте. На цьому етапі можна додати в сметанний прошарок полуничне пюре.
- Вилийте сметанну суміш у форму, відправте на 20 хвилин в холодильник, щоб шар застиг.
- Полуничне желе приготуйте відповідно до інструкції на упаковці.
- Дістаньте форму з тортом з холодильника. Викладіть на сметанний шар полуницю, що залишилася, в довільному порядку. Залийте в форму желе.
- Поставте полуничний торт в холодильник до повного застигання, на 1 годину мінімум.
- Готовий полуничний торт дістаньте з холодильника. Зніміть харчову плівку і викладіть торт на блюдо. Можна прикрасити торт листочками свіжої м'яти.
Корисна порада
Наливайте полуничне желе на торт по 1 ст.л., так ви точно не пошкодите сметанний шар.
Дивіться відео, як зробити сметанник без випічки:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити лимонний торт без випічки і ділилися рецептом полуничного чізкейку без випічки .