Дієтологи не втомлюються повторювати, що сніданок – головний прийом їжі. Влітку приготувати смачний і корисний сніданок набагато простіше, адже під рукою завжди є свіжі ягоди, фрукти, овочі і зелень.
Пропонуємо рецепти смачних, а головне – здорових сніданків, як швидких – для робочих днів, так і тих, що потребуют більше часу на приготування, – для вихідних.
Омлет зі шпинатом і сиром
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 50 г шпинату
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1/4 ріпчастої цибулі
- 2 яйця
- 1 зубчик часнику
- 30-50 г сулугуні
- Дрібка солі
- Кілька гілочок петрушки
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками цибулю. Дрібно нарізаний часник разом з цибулею обсмажити до напівготовності на сковороді з олією.
- Очистити і добре промити шпинат. Додати до цибулі з часником і обсмажити ще 1-2 хвилини, посолити. Залити трохи збитими яйцями і ще раз посолити.
- Додати посічену петрушку, посипати нарізаним кубиками сиром і накрити кришкою, щоб сир розплавився.
- Подавати омлет разом з цільнозерновим хлібом, свіжими овочами та будь-якими соусами на ваш смак.
Дивіться відео, як зробити сирно-бурякову запіканку з апельсином:
Цільнозернові сендвічі з куркою і овочами
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 8 скибочок цільнозернового хліба
- 1 пучок редиски
- 2 свіжі огірки
- 100 г бринзи або твердого сиру
- 100 г вершкового сиру
- 200 г запеченого курячого філе
- 1 червона цибулина
- Кілька пір'їн зеленої цибулі
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Редиску і огірки вимити і нарізати кружечками.
- Куряче філе порізати тонкими скибочками.
- Цибулю очистити і нарізати кільцями.
- Бринзу або твердий сир нарізати тонкими пластинками.
- Кожну скибочку хліба намазати вершковим сиром. На чотири шматочки хліба викласти кружечки редису. На дві скибочки хліба розкласти пластини бринзи і шматочки огірка. Потім ще на два шматочки хліба викласти кільця цибулі і шматочки курки.
- Злегка посолити і поперчити. На скибочки хліба з редискою помістити стеблини цибулі.
- Зробити сендвічі, склавши попарно. У кожному сендвічі одна сторона повинна бути з редискою.
- За бажанням розрізати сендвічі на трикутники дуже гострим ножем.
Млинці з полуницею і рікотою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 100 г борошна
- 2 яйця
- 1 ст.л. без гірки цукру
- 250 мл молока
- 25 г вершкового масла
- Сіль
- 12 шт. полуниці
- 150 г рікоти або м'якого сиру
- Кілька листочків зеленого базиліка або м'яти
Спосіб приготування:
- Просіяти борошно в миску, додати цукор, яйця, 3-4 ложки молока і ретельно перемішати. Поступово влити молоко, що залишилося, щоб вийшло рідке тісто.
- Вершкове масло розтопити і остудити, після чого додати в тісто. Посолити, перемішати до однорідності. За бажанням залишити на півгодини, щоб клейковина набухла. Або приготувати тісто з вечора.
- Змастити дно маленької сковороди олією, нагріти її, налити 2 ст.л. тіста. Розподілити по сковороді і посмажити млинець з двох сторін. Повторити з рештою тіста.
- Полуницю помити, видалити листочки і нарізати слайсами.
- На половинку кожного млинця намазати рікоту, викласти нарізану слайсами полуницю, листочок базиліка або м'яти і скласти млинець вчетверо.
Йогурт з гранолою і персиками
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 2 свіжих або консервованих персики
- 300 г натурального йогурту
- Гранола – за смаком
- Мед – за смаком
Спосіб приготування:
- Налити в склянку йогурт, викласти зверху гранолу.
- Полити гранолу йогуртом.
- Викласти на йогурт нарізаний персик.
- Зверху на персик викласти гранолу.
- Полити гранолу йогуртом.
- Потім полити йогурт медом і прикрасити фруктами. Можна додати кілька листочків м'яти, а також жменю свіжих ягід.
Вівсянка на кокосовому молоці з фруктами
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 1 стакан вівсяних пластівців
- 400 мл кокосового молока
- 400 мл води
- 2 банани
- 100 г полуниці
- Цукор, мед або сироп агави – за смаком
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Довести до кипіння суміш кокосового молока і води. Посолити.
- Всипати вівсяні пластівці і варити, час від часу помішуючи, до готовності. Додати цукор, якщо використовуєте, і перемішати.
- Перелити вівсянку в порційні тарілки, прикрасити шматочками банана і полуниці. За бажанням полити медом або сиропом агави.
- У кашу можна додати родзинки, цукати, колоті горіхи або кокосову стружку. З прянощів підійдуть ваніль і кориця.
Нагадаємо, раніше писали, як зробити "пластівці" з мініпанкейків на сніданок. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом збитого полуничного молока.