Цей класичний десерт буде актуальним завжди. Усе через його ніжну текстуру та багатошаровість. Якщо плануєте включити "Наполеон" у святкове меню до 8 Березня, скористайтеся цим рецептом. А ще – березневим святковим календарем, де знайдете безліч ідей для цікавих подарунків.
Торт "Наполеон"
Інгредієнти:
Для коржів:
- 1 упаковка бездріжджового листкового тіста;
- 1 жовток.
Для заварного крему:
- 250 мл молока;
- 200 мл вершків 33%;
- 1 стручок ванілі (або 1/2 ч. л. ванільного екстракту);
- 2 яйця;
- 75 г тростинного цукру;
- 30 г кукурудзяного крохмалю.
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С. Тісто розкачати в пласт завтовшки 5 мм. У вас має вийти два великих пласти. Змастіть їх жовтком.
- Деко застеліть папером для випічки, викладіть тісто і випікайте до золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин. Так само приготуйте другий корж. Два великих коржі остудіть. Потім виріжте за допомогою круглої тарілки діаметром 20 см 4 коржі. Залишки подрібніть, але не занадто дрібно.
- Тим часом приготуйте заварний крем. Налийте молоко і вершки в каструлю, розріжте уздовж навпіл стручок ванілі, вишкребіть насіння і додайте разом зі стручком у молоко. Кип'ятіть на слабкому вогні 5 хвилин.
- В іншій мисці збийте яйця з цукром і крохмалем; поступово влийте гарячі вершки (тонкою цівкою), постійно помішуючи.
- Налийте назад у каструлю і готуйте 2 хвилини до загуснення, не перестаючи помішувати. Зніміть з вогню, крем щільно накрийте харчовою плівкою. Плівка має торкатися до крему – так він не покриється скоринкою.
- Зберіть торт: кожен корж і краї змастіть кремом, потім обсипте торт подрібненими крихтами від коржів. Залиште в холодильнику на ніч.
Тут знайдете ще 5 рецептів тортів на 8 Березня.