Фунчоза – це популярна азіатська локшина, яка через свій зовнішній вигляд отримала назву "скляна". Вона навіть не вимагає варіння: фунчоза на 5-10 хвилин заливається окропом, а потім промивається холодною водою. Додаткові інгредієнти нарізають брусочками і швидко обсмажують в олії.
Для фунчози важлива заправка. Зазвичай вона готується з соєвого соусу, рисового оцту і коричневого цукру.
Фунчоза з м'ясом по-корейськи
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 168 ккал на 100 г
Складові:
- 350 г нежирного м'яса
- 100 г фунчози
- 1 свіжий огірок
- 1 великий болгарський перець
- 1 цибулина
- 1 маленький гострий перець
- 4 зубчики часнику
- 5 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. рисового оцту
- 1 ст. л. коричневого цукру
- Мелений червоний або чорний перець, коріандр, мелений імбир – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- М'ясо нарізати брусочками і злегка відбити. Додати по столовій ложці рослинної олії, соєвого соусу і перемішати.
- М'ясо посипати цукром, полити рисовим оцтом, додати спеції за смаком, перемішати і залишити на 15 хвилин.
- Огірок і болгарський перець нарізати брусочками. Гострий перець дрібно порізати. Часник почистити і пропустити через прес. Цибулю подрібнити.
- Локшину залити окропом. Через 10 хвилин локшину промити холодною водою.
- У сковороді розігріти олію. Викласти м'ясо і швидко обсмажити, періодично помішуючи.
- Додати в сковороду з м'ясом цибулю і смажити на сильному вогні близько хвилини.
- Потім додати до м'яса з цибулею огірок і солодкий перець і готувати 3 хвилини. Викласти в сковороду часник і гострий перець, перемішати.
- Перекласти обсмажене м'ясо з овочами до локшини, полити соєвим соусом, за бажанням посолити і додати спеції за смаком.
Як подавати страву
Фунчозу з м'ясом по-корейськи можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді.
Дивіться відео, як відрізнити справжню рисову локшину від підробленої:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати локшину зі свининою по-китайськи. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом гречаної локшини з овочами і куркою.