Головна Сьогодні

Рецепт простої окрошки на сироватці з ковбасою

Готуємо швидку окрошку в домашніх умовах

Окрошка – легкий і відсвіжний суп, який можна приготувати на обід або вечерю в спекотну пору року. У нежирній сироватці міститься багато вітамінів і мікроелементів.

Ви можете використовувати вже готову покупну сироватку або зробити її в домашніх умовах з кефіру. Для цього потрібно підігріти кефір на водяній бані. Він розпадеться на сир і сироватку.

Коли це станеться, зніміть каструлю з вогню і залиште на 10 хвилин. Перекладіть сир у друшляк і дайте сироватці стекти.

Окрошка на сироватці з майонезом

Окрошка на сиворотці з ковбасою
Окрошка на сиворотці з ковбасою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 68 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 250 г вареної ковбаси
  • 5 свіжих огірків
  • 6 шт. редису
  • Зелень
  • 4 ст. л. сметани
  • 3 ст. л. домашнього майонезу
  • 1,5 ст. л. гірчиці
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 л сироватки
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Нарізати варені яйця, ковбасу, овочі та зелень.
  2. Заправити окрошку сумішшю домашнього майонезу, сметани, гірчиці, лимонної кислоти і сироватки. Посолити за смаком.
  3. Остудити в холодильнику.

Корисна порада

Ковбасу в рецепті можна замінити шинкою або відвареним м'ясом.

Дивіться відео, як зробити смачну домашню окрошку:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати окрошку на кефірі з ковбасою.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти