Окрошка – легкий і відсвіжний суп, який можна приготувати на обід або вечерю в спекотну пору року. У нежирній сироватці міститься багато вітамінів і мікроелементів.
Ви можете використовувати вже готову покупну сироватку або зробити її в домашніх умовах з кефіру. Для цього потрібно підігріти кефір на водяній бані. Він розпадеться на сир і сироватку.
Коли це станеться, зніміть каструлю з вогню і залиште на 10 хвилин. Перекладіть сир у друшляк і дайте сироватці стекти.
Окрошка на сироватці з майонезом
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 68 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 250 г вареної ковбаси
- 5 свіжих огірків
- 6 шт. редису
- Зелень
- 4 ст. л. сметани
- 3 ст. л. домашнього майонезу
- 1,5 ст. л. гірчиці
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
- 1 л сироватки
- Сіль
Спосіб приготування:
- Нарізати варені яйця, ковбасу, овочі та зелень.
- Заправити окрошку сумішшю домашнього майонезу, сметани, гірчиці, лимонної кислоти і сироватки. Посолити за смаком.
- Остудити в холодильнику.
Корисна порада
Ковбасу в рецепті можна замінити шинкою або відвареним м'ясом.
Дивіться відео, як зробити смачну домашню окрошку:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати окрошку на кефірі з ковбасою.