Маринування м'яса з використанням кислих овочів і фруктів – найдієвіший спосіб отримати соковитий і м'який шашлик. Гарним доповненням до свинячого шашлику стануть овочі – як свіжі, так і запечені на шампурах або на решітці.
Свинячий шашлик в гранатовому соусі
Складові:

- 3 кг свинячої вирізки або шиї
- 5 штук. ріпчастої цибулі
- 100 мл оливкової олії
- 100 мл гранатового соусу наршараб
- середній пучок м'яти
- невеликий пучок кінзи або петрушки
- сіль, мелений перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Лук і половину м'яти подрібнити в блендері, додати оливкове масло і соус наршараб.
- М'ясо помити і нарізати середніми шматками.
- На дно посуду, в якому ви маринуватимете м'ясо, викласти частину цибулевого маринаду і трохи посіченої м'яти. Розкласти зверху шар м'яса, посолити і поперчити. Зверху знову викласти трохи цибулевої суміші і частину посіченої кінзи. Продовжувати чергувати шари. Останній шар має бути з цибулевої суміші і зелені.
- Поставити миску з м'ясом в холодильник на ніч.
- Нанизати м'ясо на шампури і смажити над деревним вугіллям без вогню до готовності. Час приготування залежить від розміру шматків.
- Подавати шашлик з будь-яким соусом на свій смак.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки стане пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.
Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик: